struguri

7 beneficii uimitoare ale resveratrolului

Un pahar de vin roșu sau o bucățică de ciocolată neagră fac minuni pentru sănătatea noastră. Dacă te întrebi cum ne ajută aceste alimente minune să rămânem tineri și plini de viață, este important să descoperi toate secretele resveratrolului și cum te poți bucura din plin de proprietățile sale.
Resveratrolul se afla de 20 de ani in atentia specialistilor, fiind studiat intens pentru beneficiile sale mult apreciate asupra creierului, inimii si prelungirii duratei de viata.

Ce este Resveratrolul?


Resveratrolul este un antioxidant polifenolic care se intalneste cel mai des in coaja strugurilor si a unor produse alimentare derivate din struguri, in fructele de padure, in alune, dar si in planta japoneza Polygonum cuspidatum (Reynoutria japonica).

Cum functioneaza?


Pentru a intelege cum functioneaza resveratrolul, trebuie sa cunoastem eficienta antioxidantilor.
Antioxidantii sunt substante care protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi, molecule instabile responsabile cu deterioarea celulelor sanatoase din organismul nsotru. Numerosi factori influenteaza oxidarea organismului: mediul poluant, alcoolul sau fumatul, alimentele procesate bogate in coloranti artificiali si conservanti, infectii, stresul, lipsa unui program adecvat de somn sau lipsa miscarii.

Cu cat un produs este mai bogat in antioxidanti, cu atat acesta este mai eficient in combaterea unui spectru larg de afectiuni grave care au la baza oxidarea celulara: ateroscleroza, cancer, diabet, artrita reumatoida, infarct miocardic, inflamatie cronica, accident vascular cerebral si altele.
Citeste continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod