7 alimente care previn ridurile

Ridurile sunt o problemă majoră când vrei să ai un ten proaspăt și catifelat, iar în unele cazuri sunt semnul deshidratării profunde sau al alimentației nesănătoase.
De multe ori rețeta pentru o piele frumoasă, cu aspect întinerit, nu sunt cremele de îngrijire foarte scumpe, ci trebuie să pornești de la meniul zilnic. Tenul neted, luminos, cu aspect revigorat, poate fi în egală măsură și rezultatul alimentelor bine alese, care contribuie decisiv la prevenirea sau diminuarea ridurilor și a liniilor de expresie. Contează foarte mult să menții hidratarea pielii deoarece ridurile se pot forma mai devreme pe fondul uscării excesive sau al crăpării pielii.

 
Iată ce alimente sunt esențiale pentru a contracara ridurile:

 
1. Carne de pui fără piele

Carnea slabă cum este pieptul de pui reprezintă o sursă excelentă de proteine. În timpul digestiei, organismul prelucrează proteinele și le transformă în aminoacizi pe care îi utilizează pentru a fortifica bariera de protecție a pielii.
Dacă există o cantitate suficientă de aminoacizi, celulele pielii se vor reface mult mai rapid și se vor reînnoi constant, favorizând producția de colagen care structurează pielea și îi dă aspectul ferm. Încearcă să incluzi o sursă de proteine la fiecare masă pentru a-i furniza organismului rezervele necesare pentru a menține tenul frumos și protejat. Poți alege și peștele, fasolea, năutul sau lintea.

 
2. Usturoi

Cu un gust inconfundabil, usturoiul conține o cantitate ridicată de antioxidanți numiți polifenoli, care protejează pielea împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, moleculele care deteriorează colagenul din piele. Taie usturoiul mărunt și lasă-l 10-15 minute la temperatura camerei înainte de a-l adăuga la rețeta pe care o prepari pentru a te asigura că s-au activat toate componentele utile pe care le conține.

 
3. Ceai verde

În loc de cafea, care accentuează ridurile prin creșterea producției de adrenalină și noroadrenalină, obține impulsul de energie de care ai nevoie cu ajutorul ceaiului verde, care este o sursă excelentă de polifenoli. Bea 4 cești de ceai în fiecare zi, dar oprește-te la ora 16 dacă ai o sensibilitate la cafeină.
În acest mod nu vei avea probleme seara, când vrei să adormi.

 
4. Apă

Când nu bei ceai, apelează la apă pentru a menține nivelul optim de hidratare. Atunci când celulele pielii conțin suficient lichid vor prelua mult mai ușor nutrienții din alimentație și produsele de îngrijire, iar tenul neted nu va fi atât de greu de obținut. Bea între 8 și 10 pahare de apă în fiecare zi și crește cantitatea în zilele călduroase sau dacă faci antrenamente intense la sală.

 
5. Fructe de pădure

Zmeura, murele, căpșunile sau afinele au mai mulți antioxidanți decât oricare alte fructe sau legume. Sunt esențiale pentru a-ți menține pielea catifelată, fără urmă de riduri sau linii de expresie deoarece acționează asupra cauzelor care determină îmbătrânirea cutanată. Consumă cel puțin 150g de fructe de pădure în fiecare zi, în cadrul gustărilor sau la mesele principale.
Frcutele de pădure pot fi adăugate la smoothie-uri, salate, lângă friptura de vită sau curcan ori pot constitui o variantă utilă pentru un desert aromat.

 
6. Ulei de măsline

Acest ulei conține o cantitate importantă de acid oleic, un acid gras care menține pielea hidratată prin prevenirea pierderii lichidului din straturile profunde ale pielii. De asemenea, conține vitamina E și polifenoli, care asigură întârzierea apariției primelor semne de îmbătrânire a tenului. Pentru a obține aceste avantaje alege uleiul de măsline extravirgin, evitând variantele rafinate care au un conținut mult mai redus de antioxidanți. Folosește-l în loc de unt sau margarină în toate rețetele pe care le prepari, precum și la salate, dar evită să-l încălzești mult timp deoarece îi vei deteriora proprietățile benefice.

 
7. Somon

Acizii grași de tip Omega-3 din somon nu sunt utili numai pentru prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, ci mențin și aspectul neted al pielii. Consumă cel puțin 3 porții de 100g de somon în fiecare săptămână și vei vedea că tenul tău va avea un aspect luminos, iar producția de sebum va reveni la normal.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod