6 ravagii pe care le face zahărul în corpul tău. Fereşte-te de el!

Zahărul rafinat este pe locul doi în lista factorilor de risc care favorizează apariţia cancerului, imediat după consumul excesiv de carne şi grăsimi saturate. Vezi ce ravagii face în corpul tău şi ce alternative naturale ai la îndemână!

Zahărul rafinat este pe locul doi în lista factorilor de risc care favorizează apariţia cancerului, imediat după consumul excesiv de carne şi grăsimi saturate. Vezi ce ravagii face în corpul tău şi ce alternative naturale ai la îndemână!

 

Numeroşi specialişti din lumea întreagă atrag atenţia asupra consumul excesiv de zahăr, susţinând că acesta este unul dintre cele mai periculoase alimente care face ravagii în corpul nostru.

 

Iată care sunt cele mai nocive efecte ale zahărului rafinat, odată ingerat în organism:

 

1. Favorizează dezvoltarea cancerului

S-a demonstrat ştiinţific faptul că zahărul rafinat este implicat în dezvoltarea şi răspândirea cancerului, de aceea este important să cunoaştem cele mai nocive efecte pe care le generează odată introdus în corpul nostru. "De la Facere şi până acum 200 de ani, omul nu a cunoscut zahărul. Specia umană este programată să consume glucide (dulciuri) naturale, în care zahărul este în procent de 3-5% (fructe).

Deodată însă, a început să consume zaharoză pură, scoasă din contextul celorlalte glucide, în procent de 100%", explică prof. dr. Pavel Chirilă, medic primar boli interne, în cartea recent lansată în colaborare cu cu Cristela Georgescu (absolventă a programului Plant Baise Nutrition, Cornell University, S.U.A) şi Mădălina Popescu (specialistă în imunologie şi alergologie clinică) şi intitulată "Nu hrăni cancerul!".

Autorii avertizează că acest consum excesiv de zahăr intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase. "Această intoxicare a celulei conduce la o mai mare cantitate de insulină secretată şi la o cantitate mai mare de acid lactic, atât în celulă, cât şi în jurul ei - factori importanţi de creştere tumorală", explică autorii în cartea recent lansată.

 

2. Creează dependenţă

Specialiştii care au scris cartea "Nu hrăni cancerul" susţin că zahărul modifică instinctul alimentar şi te face să consumi cantităţi din ce în ce mai mari de dulciuri. Acest efect apare în special din cauza faptului că zahărul nu este un aliment natural, iar organismul nu reuşeşte să facă faţă cantităţilor excesive ingerate.

În 1830 o persoană consuma în medie 5 kilograme de zahăr pe an, însă în prezent s-a ajuns chiar şi la 33 de kilograme de persoană pe parcursul unui an.

 

3. Favorizează apariţia diabetului

Consumul mare de dulciuri solicită intens pacreasul pentru a secreta insulină şi creşte indicele glicemic.

 

4. Favorizează obezitatea

Cu cât consumi mai mult zahăr rafinat, cu atât mai mare este riscul ca masa celulelor adipoase să crească şi să se instaleze obezitatea, explică prof. dr.

Pavel Chirilă.

 

5. Creşte riscul de cancer la sân, prostată şi colon

Toate cercetările confirmă faptul că persoanele care consumă cantităţi mari de zahăr, au probleme cu obezitatea şi suferă de diabet au un risc mare de a dezvolta cancer la sân, colon sau prostată. Se pare că foarte mulţi specialişti au demonstrat că insulina este implicată în dezvoltarea cancerului, deoarece stimulează factorul de creştere celulară.

 

6. Favorizează dezvoltarea candidozei

Abuzul de zahăr slăbeşte flora intestinală, avertizează prof. dr. Chirilă care susţine că acest lucru favorizează devoltarea infecţiilor fungice, în special cele cu Candida albicans.

 

Alternative la zahărul rafinat


Ca să reduci consumul de zahăr rafinat poţi să apelezi la câteva alternative naturale, dar şi acestea sunt recomandate în cantităţi moderate:

1. Mierea de albine de bună calitate;
2.

Extractul natural de stevia rebaudiana (o plantă dulce care nu conţine calorii);
3. Siropul de agave (obţinut din planta agava, are un indice glicemic scăzut);
4. Siropul de arţar (2 linguriţe de sirop conţin 35 de calorii şi este mai sărac în fructoză decât siropul de porumb sau nectarul de agave);
5. Zahărul nerafinat.

 

Vezi mai jos şi un filmuleţ despre efectele zahărului rafinat odată ce ajunge în corp!


 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cecil pe 22 Oct 2012, 20:26
    zahar

    de la o vreme se face tam-tam pe zahar,grasimi,sare.Bunicii nostrii ce consumau?slanina,unsoare,zahar,etc.....si multi traiesc si acum varste de pana la 80-90 de ani!care e explicatia?poate ca au colesterolul mai mare dar tumori si cancer?!!o fi explicatia ca de fapt noi mancam cacaturile injectate cu tot felul de substante?si intradevar cititi etichetele de pe produsele care le cumparati

    2
    1

  • eva pe 20 Sep 2012, 17:09
    zaharul se produce de peste 2500 de ani!

    citez: "De la Facere şi până acum 200 de ani, omul nu a cunoscut zahărul". Fals! zaharul s-a produs in India acum cel putin 2500 de ani si a fost folosit incontinuu de atunci. 3 profesori doctori sa nu stie atata lucru?

    3
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod