6 alimente pe care să le mănânci la serviciu ca să ai mai multă energie

Ce trebuie să faci ca să nu te simţi moleşită după ce ai luat masa de prânz la serviciu? Află care sunt cele mai potrivite alimente pe care să le incluzi în meniu ca să te concentrezi la fel de bine şi după prânz!
Contează ceea ce alegi la masa de prânz, astfel încât unele alimente îţi pot tăia complet cheful de muncă şi te vor lăsa complet moleşită de îndată ce ai terminat de mâncat.

Un mic truc pe care ar fi bine să-l respecţi este acela de a evita alimentele grele (carne, lactate, ouă, fast-food) în cantităţi exagerate. Dacă simţi nevoia de ceva mai consistent, limitează-te măcar la o porţie mică, nu una mare.

Alege la masa de prânz alimente bogate în fibre care menţin senzaţia de saţietate o perioadă lungă de timp şi astfel vei fi ferită de alte pofte care apar spre seară. Alte alimente esenţiale şi potrivite pentru masa de prânz sunt acelea care conţin acizi graşi esenţiali, acele grăsimi sănătoase care au grijă de creierul tău şi te ajută să te concentrezi mai bine.


Nu mânca tot ceea ce-ţi cade rapid în mână, ci optează pentru un meniu echilibrat, simplu şi cât mai sănătos. Astfel, îţi va fi mai uşor să te concentrezi şi să mai ai energie şi după masa de prânz.

De asemenea, contează ce alimente alegi ca gustare între masa de prânz şi cină. Fie că le alegi la masa de prânz sau la gustarea de amiază, aceste alimente recomandate de nutriţionişti te vor ajuta să te concentrezi mai bine la serviciu:


1. Avocado

Este bogat în grăsimi, însă sunt de cele bune care ajută creierul să funcţioneze la capacitate maximă. De asemenea, aceste grăsimi mononesaturate sunt bune pentru inimă, deoarece împiedică blocarea arterelor. Astfel că sângele va circula uşor spre inimă şi creier, stimulând astfel activitatea cerebrală.
Pe lângă aceste grăsimi bune, avocado conţine o cantitate mare de fibre (în jur de 11-17 grame fiecare bucată) şi acestea te ajută să rezişti mai uşor în faţa tentaţiilor culinare.


2. Iaurtul

Combinaţia de proteine şi calciu din iaurt te va ajuta să te concentrezi mai bine. Potrivit experţilor, iaurtul conţine un aminoacid, tirozina, care stimulează producţia de dopamină şi noradrenalină. Aceşti neurotransmiţători menţin creierul alert şi vei avea o capacitate mai mare de memorare şi concentrare.


3. Bananele

Au o cantitate ridicată de potasiu, mangan, vitamina C şi fibre care stimulează activitatea cerebrală. De asemenea, specialiştii susţin că vitamina B6 din banane ajută la producţia de serotonină, norepinefrină şi dopamină, neurotransmiţători care ajută la o concentrare mai bună.



4. Verdeţurile

Spanacul, pătrunjelul, mărarul, salata verde, rucola sau alte verdeţuri sunt pline de antioxidanţi cum ar fi vitamina C, E şi A. Potrivit unui studiu apărut în publicaţia Neurology, persoanele care obişnuiesc sa consume două sau mai multe porţii de verdeţuri pe zi au mai multă energie şi se pot concentra mai bine la serviciu.


5. Ouăle

Conţin cei nouă aminoacizi esenţiali pentru creier. De asemenea, în gălbenuş găsim luteina şi colina, două substanţe care sunt benefice pentru memorie şi, în general, pentru toate funcţiile congnitive.


6. Somonul

Este o sursă importantă de acizi graşi omega-3 care sunt benefici pentru creier. De asemenea, poţi să optezi şi pentru alte avriante de peşte, cum ar fi tonul, sardinele, anşoa, macrou, hering, păstrav pentru a asigura creierului grăsimile bune de care are nevoie.
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea California se pare că un anumit acid gras omega-3 din conţinutul somonului previne formarea leziunilor cerebrale asociate cu apariţia maladiei Alzheimer.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod