nutriție

5 vitamine și minerale esențiale, care nu trebuie să-ți lipsească în carantină

În plină carantină este mai greu să mănânci 100% sănătos, dar trebuie să-ți asiguri aportul de nutrienți de bază.

Ti se spune tot timpul ca este important sa ai o dieta „perfecta”, iar acest obiectiv aproape ca a devenit o himera in ultimele saptamani, pe fondul izolarii sociale. Lumea se afla intr-o continua schimbare si este dificil sa respecti o alimentatie sanatoasa.

Bindiya Gandhi, specialista in medicina integrativa, considera ca este mai important acum sa-ti asiguri necesarul de vitamine esentiale. Carenta acestor elemente nutritive poate afecta sistemul imunitar, asa ca trebuie sa te concentrezi mai mult in aceasta directie decat pe cateva kilograme in plus pe care le poti acumula in timpul carantinei.

Bindiya a prezentat pentru Mind Body Green vitaminele esentiale de care ai nevoie si cum sa le asimilezi la un nivel optim.

Calciu


„Calciul este esential pentru sanatatea oaselor”, spune Gandhi.

Dezvoltarea oaselor este esentiala pentru capacitatea noastra de functionare si contribuie la sanatatea noastra in general. Deficientele de calciu sunt mai intalnite la femei, din cauza menstruatiei, a sarcinii sau a alaptatului. Experta recomanda doua surse naturale pentru aportul acestui element: consumul de broccoli si somon. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod