5 moduri delicioase de a consuma nuci

Când te gândești la nuci îți vine în minte aroma cozonacului? Miezul de nucă dă savoare și altor rețete. Află mai multe!
Nucile au un rol de bază în cadrul unui meniu echilibrat. Conțin proteine, fibre, vitamine, minerale și acizi grași Omega-3. Previn afecțiunile cardiovasculare și reduc nivelul colesterolului. În plus, sunt foarte utile dacă ești la dietă. Deși au multe calorii, o porție de 30g te ajută să eviți dulciurile și să „topești” depozitele de celulită.
 
Dacă până acum te gândeai că poți folosi miezul de nucă numai la prăjituri, este momentul să încerci variante noi. 
 

Iată cum poți consuma nucile:

 
1. Nuci la cuptor

Dacă nu ai mâncat miez de nucă simplu de ceva timp, trebuie să încerci. Nucile coapte au o savoare specială și sunt crocante. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, adaugă 200g nuci și lasă-le 7 minute la foc mediu.
După ce sunt gata le poți combina cu 50g de cereale integrale și lapte de orez sau poți pregăti un mic dejun rapid cu pâine prăjită integrală unsă cu miere și presărată cu nuci coapte și un ceai de ghimbir alături.
Ca gustare nucile coapte pot fi combinate cu felii de piersică sau jumătăți de caise. De asemenea, poți face un amestec din 30g de ciocolată neagră, puțină nucșoară și 5-6 nuci coapte. Vei obține astfel un răsfăț dulce fără a depăși totalul de calorii pentru remodelarea siluetei. La ora prânzului poți adăuga nuci coapte la salate, iar seara poți servi friptură de pui cu o garnitură de năut fiert și nuci coapte, totul stropit cu suc de lămâie și presărat cu rozmarin verde.

 
2. Sos Pesto cu nuci

Sosul Pesto este preparat de obicei din busuioc proaspăt, ulei de măsline, usturoi, parmezan și semințe de pin. Nucile pot înlocui cu succes semințele de pin și poți adăuga spanac, pătrunjel și puțin piper pentru un gust senzațional. 
Folosește sosul Pesto atât la rețetele de paste, cât și la micul dejun, peste ouăle ochiuri.
De asemenea, îl poți adăuga la aluatul de clătite pentru a-ți surprinde invitații sau poți înlocui ketchup-ul pentru pizza cu sos Pesto.

 
3. Mix de nuci și cartofi dulci

Aroma nucilor merge excelent cu gustul cartofilor dulci. Combină un cartof dulce copt și tăiat cubulețe cu 30g de nuci și puțină scorțișoară și nu îți va mai fi poftă de fursecuri sau gogoși. Poți consuma acest amestec atât simplu, cât și ca garnitură la friptură, înlocuind scorțișoara cu busuioc și pătrunjel proaspăt. 

 
4. Pere cu nuci

Perele zemoase sunt în topul fructelor care te ajută să te menții în formă. Dulci, cu puține calorii și multe vitamine, perele trebuie să devină un ingredient de bază în meniul tău. Dacă le combini cu miez de nucă vei obține beneficii suplimentare.
Consumate împreună îți oferă o gustare mult mai consistentă pentru că asigură atât fibre, cât și proteine, iar kilogramele în plus vor fi mult mai ușor de eliminat.
Poți fie să alegi pere proaspete și miez crud de nucă, fie să le pui la cuptor împreună, dacă preferi un gust mai dulce. În ambele cazuri te vei delecta cu o gustare crocantă, la fel de gustoasă ca o prăjitură, dar cu un conținut mult mai redus de calorii.

 
5. Pâine cu nuci

Nucile nu se potrivesc doar cu aluaturile dulci, ele pot îmbunătăți textura și aroma pâinii făcute în casă. Probabil că ai mai întâlnit varietăți de pâine care conțineau semințe de dovleac, in sau floarea soarelui. Nucile pot fi și ele folosite pentru a da un gust nou fiecărei felii.
Dacă ai un aparat de făcut pâine, experimentează noi combinații cu aluaturile. Adaugă nuci mărunțite și vei vedea că vei consuma mult mai puține felii de pâine datorită conținutului ridicat de proteine. Astfel nu îți va fi deloc greu să te încadrezi în totalul de calorii, fără restricții speciale.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod