4 rețete cu cartofi dulci pentru copii

Cartofii dulci nu sunt doar colorați și gustoși, ci au nutrienți esențiali pentru dezvoltarea celor mici. Cu ajutorul lor poți pregăti mese apreciate chiar și de cei mai pretențioși copii. Testează cele 4 rețete cu cartofi dulci pentru copii propuse de specialiști. Este foarte posibil să vrei să le savurezi și tu!
Ai probleme când trebuie să-ți convingi copilul să mănânce alimente sănătoase? Mulți părinți constată că după câteva ore petrecute în bucătărie cei mici refuză preparatul oferit și preferă cerealele de la cutie, biscuiții sărați sau chips-urile. Din păcate nu este atât de simplu să-i convingi să opteze pentru variantele care le asigură necesarul zilnic de vitamine și minerale, dar cartofii dulci sunt un ingredient de bază pentru a-i îndrepta în direcția corectă.
Maeștrii în arta culinară îți propun câteva rețete cu cartofi dulci pentru copii care vor elimina stresul legat de mese ori gustări când observi cum copilul evită să mănânce tot din farfurie. Nu vei avea nevoie de mult timp pentru a le prepara și vor fi apreciate în orice moment al zilei.

 
Iată ce rețete cu cartofi dulci pentru copii trebuie să încerci chiar de astăzi:

 
1. Plăcintă cu morcovi, carne tocată de curcan și cartofi dulci

Aproape toți copiii adoră plăcintele. Merită să prepari această variantă cu multe proteine pentru a-i asigura multă energie celui mic, cu un gust irezistibil.
 
Ingrediente:
- 500g de carne tocată de curcan;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- o ceapă roșie medie, tăiată solzi;
- 200g de mazăre;
- 2 morcovi mari, tăiați rondele;
- 300g de boabe fierte de fasole roșie;
- 2 cartofi dulci.
 
Cum se prepară:
Curăță cartofii dulci de coajă și taie-i felii.
Pune feliile într-o oală cu apă. Fierbe-i la foc mic 10 minute. Între timp pune uleiul de măsline într-o tigaie mare, apoi adaugă morcovii și ceapa. Lasă 2 minute și adaugă carnea tocată. Lasă să se rumenească la foc mic, timp de 10-15 minute. Adaugă boabele de fasole și mazărea și amestecă din când în când. Lasă încă 2 minute, apoi tapetează o tavă îngustă și înaltă cu hârtie de copt și toarnă acest amestec. Între timp cartofii dulci vor fi gata și îi poți transforma în piure. Întinde piureul obținut în tavă, peste amestecul de legume și carne tocată. Dă la cuptor la foc mediu timp de 40 de minute.

 
2. Burger cu ananas și cartofi dulci

Precis va fi un preparat apreciat de copilul tău. Noua variantă sănătoasă de burger îi va aduce un plus de energie și vitalitate.
 
Ingrediente:
- 600g de cartofi dulci;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- o ceapă roșie medie, tăiată solzi;
- 2 căței de usturoi;
- o linguriță de condimente amestecate: turmeric, oregano, ghimbir, chimen, boia de ardei dulce;
- 5 felii de ananas;
- 100g de pesmet;
- 50g de migdale rumenite la cuptor;
- 100g de semințe de dovleac;
- 8 chifle din făină integrală,
- 4 linguri de făină de năut.
 
Cum se prepară:
Taie cartofii dulci pe jumătate, nu-i curăța de coajă și pune-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dă la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute. După ce sunt gata scoate miezul cu o lingură și pune-l într-un castron. Între timp pune uleiul de măsline într-o tigaie, adaugă ceapa, usturoiul și mixul de condimente. După 2 minute continuă cu migdalele, semințele de dovleac și pesmetul. 
După 3 minute oprește focul și pune amestecul obținut în bolul cu miezul de cartof dulce. Taie feliile de ananas cubulețe și adaugă-le în bol. Amestecă bine ingredientele și formează 8 burgeri subțiri pe care îi vei trece prin făină de năut. Pune-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă la foc mic 10 minute, până când capătă o nuanță aurie. Taie chiflele pe jumătate, adaugă burgerii, felii de roșie și frunze de salată verde.

 
3. Frittata cu brânză și cartofi dulci

Iată o variantă delicioasă pentru micul dejun. Încearcă frittata în culori vii în loc de cerealele de la cutie cu mult zahăr și un conținut redus de fibre.
 
Ingrediente:
- 2 cartofi dulci medii;
- 4 ouă mari;
- 50g de parmezan ras sau brânză Cheddar;
- 2 cepe verzi, tocate mărunt;
- un vârf de cuțit de piper roz;
- un vârf de cuțit de sare de mare fină;
- 4 linguri de andive.
 
Cum se prepară:
Taie cartofii dulci cubulețe și fierbe-i 10-15 minute, până când devin moi și îi poți face piure.
Între timp bate ouăle și adaugă andivele. Pune puțin ulei într-o tigaie și rumenește ceapa 2-3 minute. Adaugă cartofii dulci, ceapa, sarea și piperul la amestecul cu ouă. Pune mixul într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt și finalizează cu un strat consistent de parmezan sau brânză Cheddar. Dă la cuptor 15-20 de minute la foc mic, apoi servește frittata.

 
4. Cartofi prăjiți la cuptor

Poți înlocui clasicii cartofi prăjiți crocanți cu varianta rumenită la cuptor, de culoare portocalie.
 
Ingrediente:
- 3 cartofi dulci medii;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- un cățel de usturoi, tocat mărunt;
- ½ linguriță de semințe de muștar;
- 2 lingurițe de rozmarin uscat;
- ½ linguriță de sare de mare fină.
 
Cum se prepară:
Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Taie cartofii dulci felii subțiri și amestecă-i într-un bol cu usturoiul tocat, uleiul de măsline, semințele de muștar, rozmarinul și sarea. Pune mixul în tavă și lasă la foc mediu timp de 30 de minute. Servește imediat cartofii dulci crocanți.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod