4 motive să mănânci unt de arahide înainte de culcare

Cremos și cu o savoare inconfundabilă, untul de arahide este irezistibil în orice moment al zilei. Descoperă ca avantaje vei obține dacă îl consumi seara, înainte să te culci.
Da, poți mânca unt de arahide și seara. Nu te va face să acumulezi centimetri în plus dacă ești atentă la cantitate și chiar ți-ar putea aduce vise plăcute.

  
Iată de ce untul de arahide este o alegere inspirată seara:

 
1. Te ajută să previi kilogramele în plus

În cadrul studiilor realizate s-a constatat că un consum moderat de unt de arahide nu este asociat cu obezitatea sau creșterea în greutate. Femeile care consumă zilnic între 2 și 4 linguri de unt de arahide au un risc mult mai redus de a deveni supraponderale. Acest produs aromat favorizează menținerea unei greutăți ideale fără impunerea unor restricții drastice.

 
2. Favorizează somnul profund și odihnitor

Vei avea vise frumoase după ce mănânci unt de arahide? Specialiștii consideră că da, având în vedere că în componența lui se regăsește triptofanul, aminoacidul care stimulează producția de serotonină și are un efect de calmare asupra creierului. Carbohidrații fac acest aminoacid mai accesibil pentru creier, pe măsură ce favorizează eliberarea insulinei.
În mod indirect insulina facilitează transportul triptofanului spre creier. Se știe deja că mesele bogate în carbohidrați te fac mai somnoroasă. În concluzie, dacă vei gusta unt de arahide chiar înainte să te culci sunt șanse mari să ai parte de un somn profund și să nu te trezești în timpul nopții.

 
3. Previne poftele alimentare apărute la ore târzii

Persoanele care vor să slăbească sunt sabotate foarte des de poftele care apar la ore târzii. Nu înseamnă că trebuie să-ți fie foame până a doua zi, dar este esențial să alegi o gustare sănătoasă pentru a avea succes în planul tău de reducere a greutății. În loc să alegi variante foarte sărate sau cu multe calorii mai bine savurează unt de arahide. O gustare sănătoasă  trebuie să conțină o combinație utilă de carbohidrați, fibre, proteine și să nu depășească 200 de calorii.
Potrivit specialiștilor, aportul adecvat de proteine reglează apetitul, așa că este ideal să mănânci 5 biscuiți din făină integrală cu 2 linguri de unt de arahide dacă ți se face poftă de ceva bun seara. Foamea și poftele vor dispărea complet și vei dormi bine pentru că această combinație nu te va balona.

 
4. Susține dezvoltarea masei musculare

Poți să mănânci unt de arahide înainte să te culci dacă vrei să ai un corp tonifiat și să elimini complet celulita? Sigur că da. Proteinele din componența untului de arahide favorizează dezvoltarea masei musculare și activează procesul de refacere a organismului în timpul somnului.

 
Variante apetisante pentru a consuma untul de arahide 


Contează să-ți creezi o gustare utilă, care să nu conțină cantități excesive sau calorii irosite.
 
Iată la ce variante poți apela:
 
- Taie o banană în jumătate, pe lungime și întinde unt de arahide pe cele două jumătăți, apoi presară deasupra fulgi de ovăz și de migdale;
- Întinde unt de arahide pe felii de măr verde;
- Combină untul de arahide cu biscuiți din făină graham sau integrală, cu un conținut redus de sare;
- Savurează grisine sau covrigi crocanți cu un strat de unt de arahide;
- Combină felii crocante de țelină cu unt de arahide, iar la final realizează un topping din stafide, nuci mărunțite și caise confiate. Mixul de arome te va cuceri imediat;
- Întinde untul de arahide pe felii de pâine proaspătă sau prăjită pentru o gustare ultra-rapidă;
- Înlocuiește untul de la popcorn cu unt de arahide și vei câștiga la capitolul nutrienți și energie;
- În loc de siropuri, folosește unt de arahide ca topping pentru clătite;
- Prepară o variantă dulce de pizza, cu fructe și un topping din unt de arahide și ciocolată neagră rasă;
- Adaugă 2-3 linguri de unt de arahide la porția de fulgi de cereale și iaurt;
- Amestecă unt de arahide cu sos de soia, mărar, usturoi și ghimbir și vei obține un sos delicios pentru feliile de vânătă la grătar, creveți sau friptura din carne de pui;
- Fă un sandviș sănătos cu unt de arahide, miere și felii de pară.
Nu-ți va mai fi poftă deloc de bomboane sau prăjituri.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod