4 arome de toamnă pe care să nu le ratezi în Kyoto

E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
Toamna este sezonul abundenței, al aromelor speciale și al apetitului pentru delicatese culinare. În această perioadă se prepară feluri de mâncare irezistibile în Kyoto. Descoperă ingredientele pe care nu trebuie să le ratezi dacă vizitezi Kyoto în sezonul de toamnă.
Peisajele fascinante se îmbină cu aromele aparte care te atrag să testezi noi rețete de care nu ai auzit până acum, iar tradiția culinară din Kyoto este renumită în întreaga Japonie. Toamna este sezonul ideal pentru a savura ingredientele de bază ale acestei regiuni, iar cu ajutorul specialiștilor în arta culinară vei ști ce să alegi din meniurile pe care le vei citi.

 
Iată ce preparate trebuie să guști în Kyoto în lunile de toamnă:

 
1. Tamba Matsutake (Sugatayaki, Dobinmushi)

Ciupercile matsutake sunt renumite pe tot teritoriul Japoniei pentru aroma lor specială, iar cele cultivate în Tamba, localizată în nordul regiunii Kyoto, sunt considerate de cea mai bună calitate. Au o aromă intensă și o textură foarte plăcută.
Există mai multe modalități de a găti ciupercile matsutake, dar cele mai populare sunt sugatayaki (rumenite întregi) și dobinmushi (fierte la abur în vase de teracotă). Sugatayaki este o metodă prin care ciupercile sunt rumenite deasupra cărbunilor, folosindu-se un grătar numit shichirin, iar la final sunt stropite cu suc de sudachi, care face parte din categoria de citrice din Japonia.
Vei fi uimit de aroma cu totul deosebită a acestor ciuperci și le vei comanda din ce în ce mai des odată ce le-ai gustat. Metodat dobinmushi presupune gătirea la abur a ciupercilor într-un vas de teracotă, alături de pește alb și zeamă de legume. Preparatul este turnat într-un choko (cupă pentru sake), care îți permite să savurezi ingredientele și zeama transparentă.

 
2. Tamba Kuri (Kuri Gohan)

Următorul preparat pe listă este Tamba Kuri, castane Tamba, care sunt culese în regiunea cu același nume. În trecut erau oferite drept daruri familiilor înstărite, fiind folosite inclusiv pentru plata taxelor anuale de către fermieri.
Sunt mari și au o coajă strălucitoare. 
Aceste castane sunt recunoscute pentru menținerea culorii și faptul că nu se desfac în bucăți când intră în contact cu o sursă de căldură. Sunt folosite adesea pentru prepararea deserturilor, dar includerea lor în Kuri Gohan (castane cu orez) reprezintă o tradiție culinară foarte apreciată și gustoasă în Kyoto.
Orezul se prepară prin gătirea castanelor decojite cu sare, sake, sos de soia, orez și alte condimente pentru a obține un fel de mâncare cu textură moale și o aromă ușor dulceagă.

 
3. Shogoin Daikon (Furofuki Daikon)

Deși cel mai des întâlnit tip de daikon (ridiche japoneză) are o formă alungită, Shogoin Daikon își are originea în Kyoto și este rotundă. Această ridiche are miezul moale, un conținut ridicat de apă și rămâne întreagă când este gătită. Nu este extrem de fibroasă și este ușor dulceagă, fiind la fel de gustoasă și când este consumată crudă. 
Varianta preferată de a o consuma în Kyoto este prin fierbere în supă de legume. Dacă mergi la un restaurant din regiune selectează Furofuki Daikon, care este preparat prin fierberea acestei ridichi și consumarea ei cu sos obținut din miso alb, semințe de susan rumenite și zahăr.
Nu vei uita prea curând gustul unic.

 
4. Mizuna

Este o legumă cu frunze verzi care provine din Kyoto și este cunoscută pentru textura crocantă, gustul zemos și ușor amărui. Toamna este gătită în nabe (oală caldă). În acest vas mizuna este încălzită alături de zeamă de legume, carne de porc și tofu prăjit. La final se adaugă sos ponzu, preparat din sos de soia și suc de citrice. În unele restaurante vei regăsi și combinația dintre mizuna și daikon oroshi (ridiche rasă). Este un preparat rapid și foarte consistent.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată