3 rețete dulci cu brânză Mascarpone

Valorifică savoarea cremoasă și gustul special al brânzei Mascarpone în cadrul unor rețete irezistibile pentru desert.
Brânza Mascarpone este un ingredient de excepție datorită consistenței cremoase și a texturii pe care o dă rețetelor dulci. Este ideală pentru realizarea unor deserturi pufoase, potrivite în orice moment al zilei și care vor fi pe placul tuturor celor care iau masa cu tine.

 
Iată ce rețete trebuie să încerci cât mai curând:

 
1. Prăjitură cu pișcoturi, căpșuni și oțet balsamic

Iată o prăjitură foarte creativă, dar simplu de realizat.
 
Ingrediente:
- 400g de căpșuni, tăiate felii;
- 4 linguri de oțet balsamic;
- 40 de pișcoturi;
- 300g de brânză Mascarpone;
- 200g de smântână;
- 100g de zahăr;
- 2 lingurițe de extract de vanilie.
 
Cum se prepară:
Amestecă într-un bol oțetul și căpșunile și lasă-le 30 de minute pentru a se combina aromele. Tapetează o tavă rotundă de plăcinte cu hârtie de copt, apoi aranjează pișcoturile pe exterior, de-a lungul ei. Formează și baza prăjiturii tot din pișcoturi. Într-un castron mare mixează brânza Mascarpone cu smântâna, zahărul și extractul de vanilie.
Pune 2 căni din acest amestec peste pișcoturile de la bază, apoi adaugă cu o lingură jumătate din cantitatea de căpșuni proaspete, continuă cu restul de amestec și finalizează cu toate căpșunile rămase. Poți completa cu puțin pesmet deasupra sau 2-3 pișcoturi mărunțite. Acoperă prăjitura cu folie alimentară și dă la rece timp de 8 ore sau peste noapte.

 
2. Plăcintă cu Nutella și banane

Dacă te atrag deserturile din bucătăria italiană nu trebuie să ratezi această plăcintă. Ciocolata și alunele crocante de pădure se combină de minune cu textura bananelor și a brânzei, iar crusta crocantă de deasupra va face acest desert irezistibil.
 
Ingrediente:
 
Pentru aluat:
- o cană de făină neagră;
- 2 linguri de pudră de cacao;
- o lingură de zahăr brun;
- ½ cană de unt rece, tăiat cubulețe;
- 4 linguri de cafea rece.
 
Pentru umplutură:
- 200g de brânză Mascarpone;
- 150g de Nutella;
- 2 banane medii, tăiate felii subțiri;
- 2 căni de frișcă;
- 3 linguri de budincă de vanilie;
- 2 linguri de alune de pădure, rumenite la cuptor.
 
Pentru decorat:
- 3 linguri de chips-uri de ciocolată;
- o linguriță de miere.
 
Cum se prepară: 
Într-un bol mic amestecă făina, pudra de cacao și zahărul, apoi adaugă lent untul rece.
Continuă cu lingurile de cafea și amestecă folosind o furculiță până când obții un aluat consistent. Dă aluatului forma unui disc, apoi împachetează-l în folie alimentară și lasă-l la frigider 3 ore sau peste noapte.
Pe un fund presărat cu făină întinde ușor aluatul, apoi pune-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptor timp de 15-20 de minute, până când marginile devin ușor maronii. Lasă la răcit.
Între timp amestecă mierea și chips-urile de ciocolată într-un vas special pentru cuptorul cu microunde, pune la cuptor amestecul timp de 1-2 minute, până când se topesc chips-urile, apoi lasă la răcit.
Pentru umplutură mixează brânza Mascarpone cu Nutella, întinde amestecul peste aluat și finalizează cu bananele. În paralel amestecă frișca și budinca de vanilie, apoi întinde mixul obținut peste banane. Presară alunele crocante și finalizează cu amestecul de chips-uri și miere. Dă la rece 3-4 ore, apoi poți servi noua variantă de plăcintă.

 
3. Baclava cheesecake

Cu merișoare și rozmarin, această rețetă unică de baclava cheesecake îi va cuceri pe toți cei prezenți la petrecerile de la birou sau în cadrul evenimentelor speciale.
 
Ingrediente:
- 12 foi de aluat filo;
- 50g de unt topit;
- o cană de nuci mărunțite;
- 50g de zahăr;
- ½ linguriță de scorțișoară;
- ¼ linguriță de nucșoară;
- ¼ linguriță de ghimbir pudră;
- 200g de brânză dietetică;
- 250g de brânză Mascarpone;
- 100ml de miere de salcâm;
- 50ml de lapte integral;
- 3 linguri de făină neagră;
- 3 ouă mari, bătute.
 
Pentru decorat:
- 3 linguri de sirop de agave;
- ½ linguriță de rozmarin uscat;
- 50g de zahăr brun;
- ½ cană de merișoare confiate.
 
Cum se prepară:
Într-o tavă unsă cu ulei de floarea soarelui pune o foaie de aluat filo, apoi unge-o cu unt. Continuă cu următoarea și cu unt, până când le pui pe toate.
În timp ce lucrezi ține foile de aluat nefolosite acoperite cu folie alimentară.
Într-un bol mic amestecă nucile, zahărul și condimentele, apoi pune mixul peste foile de aluat filo. Dă la cuptor la foc mediu timp de 5-7 minute, până când marginile devin maronii. Lasă la răcit.
Într-un bol mare mixează brânza dietetică, brânza Mascarpone, mierea, laptele și făina. Adaugă ouăle și amestecă până când obții un mix omogen. Pune acest amestec peste aluatul rumenit la cuptor și dă la foc mic timp de 50-60 de minute. Decorează baclavaua cheesecake cu amestecul de rozmarin, zahăr, sirop și merișoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod