3 rețete cu brânză cu mucegai pe care trebuie să le încerci


Da, are un miros distinct și un aspect puțin ciudat, dar dacă ești deja un fan precis ai ajuns să apreciezi tentele verzui-albăstrui de pe suprafața brânzei cu mucegai.
Nu te lăsa intimidat de caracteristicile diferite ale brânzei cu mucegai pentru că ai putea rata preparate foarte aromate. Învață cum să utilizezi acest ingredient pentru a armoniza textura și gustul rețetelor pe care le creezi în fiecare zi, astfel încât să ai multă energie și să eviți acumularea kilogramelor în plus. Brânza cu mucegai este foarte consistentă și reduce poftele alimentere, așa că merită să o iei în calcul când te pregătești să realizezi un deliciu culinar.

 
Iată ce rețete ar trebui să testezi cât mai curând:

 
1. Pizza cu friptură de vită și brânză cu mucegai

De fiecare dată când ai timp merită să caramelizezi ceapa din rețetă pentru a accentua aroma finală.
 
Ingrediente:
- 500g de carne de vită la grătar, tocată mărunt;
- ¼ linguriță de sare;
- ¼ linguriță de piper;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 2 căni de ciuperci, tocate mărunt;
- o ceapă roșie mare, tăiată solzi;
- ½ cană de iaurt grecesc simplu;
- ½ cană de brânză cu mucegai, mărunțită sau rasă;
- un blat de pizza din făină integrală;
- 2 linguri de frunze de pătrunjel proaspăt.
 
Cum se prepară:
Amestecă bine carnea de vită cu sarea și piperul într-o tigaie mare. Pune și o lingură de ulei, apoi adaugă ciupercile și lasă la foc mic timp de 5-7 minute. Continuă cu iaurtul, brânza cu mucegai și ceapa, plus cealaltă lingură de ulei. Lasă la foc mic până când se îngroașă amestecul, apoi oprește focul și ține acoperit încă 3-5 minute. Pune blatul de pizza într-o tavă specială tapetată cu hârtie de copt, adaugă toppingul preparat și lasă la foc mediu 12-15 minute. Servește presărat cu frunze de pătrunjel.

 
2.
Salată cu zmeură, nuci, brânză cu mucegai și mere

Feliile rumenite de măr se combină de minune cu brânza cu mucegai și oțetul balsamic. Nu rata această salată în zilele călduroase.
 
Ingrediente:
- 6 linguri de ulei de măsline;
- 3 linguri de mărar proaspăt;
- 50ml de suc de portocale;
- 2 linguri de oțet balsamic;
- 2 linguri de miere;
- un cățel de usturoi, tocat mărunt;
- ½ linguriță de sare;
- ½ cană de brânză cu mucegai, mărunțită;
- 2 mere mari, tăiate felii;
- o cană de frunze de salată verde;
- 100g de zmeură;
- 100g de nuci, rumenite în tigaie.
 
Cum se prepară:
Pentru a prepara dressingul amestecă primele opt ingrediente. Între timp pune feliile de măr pe grătar și lasă-le să se rumenească 3-4 minute pe fiecare parte. Pune-le pe un platou, adaugă nucile, zmeura, frunzele de salată și brânza cu mucegai, apoi pune dressingul și amestecă bine.
Servește presărat cu puțină nucșoară.

 
3. Gustare crocantă cu migdale, brânză cu mucegai și mere

O poți folosi drept aperitiv sau ca umplutură pentru jumătățile de ardei gras proaspăt, indiferent de ocazie sau ora la care o servești.
 
Ingrediente:
- 200g de brânză proaspătă;
- ½ cană de iaurt grecesc simplu;
- ½ linguriță de sare;
- ½ linguriță de piper alb;
- 100g de brânză cu mucegai, mărunțită;
- 50g de măsline Kalamata, tocate mărunt;
- 100g de migdale mărunțite;
- un măr verde, tăiat felii;
- o pară medie, tăiată felii.
 
Cum se prepară:
Pune primele 4 ingrediente în blender și mixează bine, apoi adaugă brânza cu mucegai, măslinele și migdalele. Servește cu felii de măr și de pară.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;