8 destinații care m-au dezămăgit, direct de la călători

Înainte de a-ți planifica următoarea călătorie probabil cauți indicii cu privire la cele mai apreciate peisaje și hoteluri, dar contează la fel de mult să știi și ce destinații nu au întrunit așteptările călătorilor. Află impresiile negative și alege cu grijă următorul loc pentru o vacanță relaxantă.
Nu este deloc plăcut să te gândești că lucrurile care te așteaptă când ajungi în locul la care ai visat tot anul nu vor corespunde cu tot ce ai planificat, dar este mai bine să afli din timp pentru a te orienta în mod obiectiv. Este adevărat că așteptările asociate cu dfierite destinații pot varia în mod subiectiv, iar impresiile călătorilor te vor ghida pentru a-ți da seama dacă dezamăgirea lor va corespunde cu a ta sau dacă aspectele care i-au deranjat nu reprezintă o problemă pentru tine.

 
Iată ce destinații au atras opiniile negative ale călătorilor:

 
1. Casablanca, Maroc

„Mi s-a părut cel mai puțin interesant loc, deși țara în care se află este fascinantă. Sincer mi-a amintit mai multe de centrele de afaceri de pe coastă.
Prețurile sunt extrem de ridicate și nu sunt foarte multe obiective de vizitat. Aș fi preferat să merg în altă parte”
, spune Matt, din Scoția.

 
2. Malè, Insulele Maldive

„Malè este capitala din Maldive, dar nu m-a atras deloc. Este extrem de aglomerată și am făcut tot posibilul să plec de acolo cât mai repede. Trebuie să recunosc că restul Insulelor Maldive m-a fascinat, dar nu m-aș întoarce niciodată în Malè”, spune Ryan, din New York.

 
3. Jamaica

„Localnicii sunt mult prea insistenți, nu te lasă să respiri nicio secundă, cer bacșisuri și așteaptă să fie plătiți pentru orice lucru. Dacă îți place să mergi la un hotel în regim all inclusive, unde să te relaxezi total și să nu faci aproape nimic poate că Jamaica îți va face o impresie bună.
Dacă, însă, vrei să realizezi drumeții pentru a explora natura și cultura locală vei fi dezamăgit”
, spune Adrianka, din Cehia.

 
4. Piramidele egiptene, Cairo, Egipt

„Puteam vedea piramidele chiar de la Pizza Hut, în timp ce mâncam. Păreau atât de aproape încât îmi era greu să mi le imaginez în afara orașului. Nu mi-a plăcut felul în care localnicii apăreau tot timpul și insistau pentru a te face să cumperi ceva. Uneori se ajunge inclusiv la situații în care te enervezi și strigi la ei pentru că nu renunță. Am plecat după 20 de minute pentru că nu mai rezistam”, spune Diana, din Pennsyvania.

 
5. Turnul din Pisa, Italia

„Mi s-a părut foarte mic față de ceea ce sugerau fotografiile. Celelalte clădiri din jurul turnului au fost mai interesante, dar în ansamblu nu mi se pare că merită să vizitezi locul decât în timp ce te îndrepți spre o altă destinație”, spune Rick, din Iranda.

 
6. Pompeii, Italia

„Toate mozaicurile care uimeau turiștii au dispărut pentru că au fost luat de diferite muzee. Este pur și simplu un oraș extrem de aglomerat, care m-a obosit.
Poți alege destinații care au conservat mai bine atmosfera din trecut și sunt mult mai primitoare. Ruinele de la Herculaneum mi s-au părut un loc fascinant”
, spune Evelina, din Idaho.

 
7. Gibraltar

„Nu prea am avut ce face acolo. Chiar este o piatră foarte mare și nu mi s-a părut că există suficiente activități. Am văzut tot ce mă interesa în câteva ore, dar a trebuit să stau cu familia o săptămână. Timpul a trecut foarte greu”, spune Gabriel, din Cehia.

 
8. Insula Sentosa, Singapore

„Totul este foarte modern și dezvoltat. Ai o legătură directă pentru transportul spre unul dintre cele mai mari mall-uri din lume (Vivo Mall), dar după ce ajungi pe plajă și atingi nisipul nu vezi decât platforme petroliere și fumul de la fabrici în zare.
Mi s-a părut un peisaj dezolant, desprins dintr-un viitor care mă sperie”
, spune Jakub, din Polonia.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
5 August 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod