alimente care pot avea efecte asupra psihicului ciocolata si scortisoara

10 alimente care pot avea efecte nebănuite asupra psihicului tău

Iată câteva alimente care pot avea efecte nebănuite asupra psihicului tău. Vei fi surprins!
Devine din ce în ce mai la modă să consumăm alimente sănătoase. Când ne uităm la rafturile magazinelor alimentare și studiem ingredientele anumitor produse, este destul de ușor să ne dăm seama care alimente sunt bune pentru organismul nostru și care sunt dăunătoare.

Dar, studiile ștințiifice au dovedit că este greu de spus ce este cu adevărat benefic pentru sănătatea noastră și ce nu atât timp cât alimentele pe care le cumpărăm conțin o mulțime de substanțe chimice de existența cărora nici nu știam.

Iată câteva alimente care pot avea atât efecte negative, cât și pozitive asupra psihicului nostru:


Orezul alb
obișnuit conține carbohidrați rapizi, care fac ca moleculele de glucoză să intre rapid în sânge.

Nivelul de zahăr se poate schimba dramatic, ceea ce poate avea un efect negativ asupra sănătății creierului și a sistemului nervos.

Popcornul conține proteine, fosfor, fier, siliciu și magneziu care permit sistemului nervos să funcționeze corect. Și vitamina B pe care o conțin floricele de porumb ajută la combaterea depresiei și a stresului.

Tonul conține mult mercur. Și mult mercur în corp poate duce la probleme de memorie. De asemenea, conține bifenil policlorinat, care este un produs chimic sintetic care afectează hormonii și perturbă funcția sistemului nervos.

Untura/slănina conține acid arahidonic rar.
Se găsește în țesutul corpului și este de neînlocuit atunci când vine vorba de a ajuta funcționarea normală a creierului. De asemenea, ajută la combaterea bolii Alzheimer.

 



Ciocolata neagră conține flavonoide care sunt responsabile pentru activarea celulelor creierului. Acest aliment mărește vasele de sânge, stimulează funcția creierului și îi furnizează oxigen.

Brânza tare, maturată conține tiramină care este produsă atunci când proteina se descompune. Tiramina poate crește semnificativ tensiunea arterială și poate provoca migrene.

Cartofii la cuptor sunt bogați în potasiu care trimite oxigen către creier.

De asemenea, conțin glucoză, vitamina B și aminoacizi, toate acestea crescând aportul de sânge la creier pentru a se asigura că primește toată energia pentru a funcționa corect.

Fasolea conține acid tanic. Dacă organismul are prea mult, acesta va întâmpina probleme în descompunerea mineralelor, cum ar fi fierul. Acest lucru poate îngreuna alimentarea cu sânge a creierului și poate promova dezvoltarea anemiei.

Șofranul conține o mulțime de minerale, vitamina B și vitamina C. Ajută creierul să funcționeze mai bine și chiar tratează unele tulburări.

Scorțișoara ajută creierul să devină mai activ datorită acestor ingrediente extrem de importante: alcool de cinamil și cinamaldehida.
Mirosul de scorțișoară ne ajută să rezolvăm sarcini care necesită multă atenție, memorie vizuală și reacții rapide.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod