Studiu. Creşte interesul pentru sport în rândul copiilor din România

Beneficiile practicării lui încă din copilărie şi în adolescenţă sunt nenumărate: o dezvoltare fizică armonioasă, disciplină, socializare, menţinerea unei stări de sănătate optime pe termen lung.

Dar găsirea acelui sport care să se potrivească copilului tău şi mai ales integrarea acestuia în viaţa familiei, să nu uităm că un sport practicat cu regularitate necesită o investiţie financiară, de timp şi energie substanţială, se poate dovedi o provocare destul de serioasă în faţa căreia mulţi dintre noi capitulează înainte de a ajunge să culeagă roadele. Dar se pare că educaţia, în primul rând a părinţilor, şi accesul din ce în ce mai mare la informaţie îşi spun cuvântul şi lucrurile încep să se schimbe.

Dacă până anul trecut statisticile ne arătau că numărul copiilor care practicau sport era îngrijorător de mic, iar interesul pentru astfel de activităţi scădea la an la an, cele mai recente studii ne prezintă o creștere a gradului de implicare a copiilor în activitatea fizică.

Fie că este vorba despre o implicare mai mare a părinților în educația copiilor, fie că este vorba despre interesul copiilor faţă de sport, schimbarea este una cu adevărat benefică pentru ambele părţi. 
 
În ceea ce privește interesul pentru sport în rândul copiilor din mediul urban, procentele sunt îmbucurătoare: 71% dintre aceștia aleg să îşi petreacă timpul practicând activităţi fizice. Deși procentele referitoare la practicarea sportului în funcție de sex sunt aproape echilibrate, totuși băieții practică mai mult sport decât fetele.
Aceștia reprezintă un procent de 76%, pe când fetele se situează la 66% din totalul copiilor sportivi. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod