Sase activitati sportive in concediu

Bineinteles ca nu ne punem problema ca, in decursul celor cateva zile petrecute pe litoral, vom elimina surplusul de kilograme, vom scapa de celulita si ne vom remodela coapsele. Asadar, prin exercitiile efectuate pe plaja, nu iti fixezi un astfel de obiectiv, ci unul mult mai realist: miscarea este intotdeauna benefica, iar daca te gandesti la aerul curat de la mare si la briza... tentatia este irezistibila! De asemenea, tine cont de faptul ca poti practica o multime de sporturi de echipa, in compania prietenilor tai.

Cand mergi la plaja, uita-te in jurul tau: nu-i asa ca majoritatea oamenilor stau pur si simplu intinsi pe cearceaf, pe fata sau pe spate, pentru a se bronza - dar fac foarte putina miscare si, din aceasta cauza, nu ajung sa se bronzeze uniform? Aceasta ca sa nu mai spunem ca, la sfarsitul zilei, se vor simti obositi, "ingreunati" si molesiti... Cea mai buna solutie, atat pentru vitalitate, cat si pentru un bronz uniform, consta in miscare - pe nisip sau in apa, in functie de preferinte.

Inot

Chiar ar fi fost paradoxal sa nu incepem cu acest sport, din moment ce - nu-i asa? - esti la mare si imensitatea aceea albastra se asterne in fata ta. Inotul reprezinta unul dintre cele mai frumoase si, in acelasi timp, eficiente sporturi, avand efect benefic atat pentru musculatura, pe care o tonifica si careia ii confera mai multa flexibilitate, cat si pentru sistemul circulator. Nu este necesar sa te suprasoliciti: 10-15 minute de inot, de 2-3 ori pe zi, vor face minuni pentru corpul si starea ta de spirit.

Fotbal pe plaja

Nu te gandi ca acest sport este, in exclusivitate, destinat barbatilor. Puteti face doua echipe: tu si prietenele tale, respectiv partenerii vostri. Nu te astepta sa castigati, dar va veti amuza din plin. Pe langa aceasta, reprezinta o modalitate excelenta de a va usca si a va bronza, dupa ce tocmai ati iesit din apa. Suprafata neregulata a nisipului va solicita musculatura picioarelor, aproape fara sa-ti dai seama. Instructorii americani afirma ca, jucand fotbal, vei arde aproximativ noua calorii pe minut. Suna chiar promitator...

Volei

De data aceasta, vor fi solicitati in special muschii trenului superior, fara ca picioarele sa fie neglijate. Un plus de atentie se impune in ceea ce priveste protejarea tenului, gatului si decolteului, cu ajutorul cremelor speciale de protectie solara. Aceasta pentru ca, prin specificul acestui sport, vei privi mult in sus si vei fi mult mai expusa razelor.

Bicicleta

Cum ai putea face cunostinta, intr-un mod mai agreabil si mai sanatos, cu statiunea unde vei locui cateva zile (si cu imprejurimile acesteia), decat la o plimbare pe bicicleta? Reprezinta un exercitiu ideal atat pentru sistemul circulator, cat si pentru musculatura coapselor si te ajuta sa arzi intre 5-12 calorii pe minut, in functie de viteza de pedalare.

Scufundari

Ar trebui sa fii destul de curajoasa si sa ai un spirit inclinat spre aventura - dar, la urma urmelor, de ce nu? Esti in vacanta si, asa cum spune o vorba, "daca-i bal, bal sa fie!". Experienta va fi, cu siguranta, fantastica, dar nu numai din punct de vedere al spectacolului subacvatic, ci si pentru corpul tau - se ard aproximativ 12 calorii pe minut.

Dans

Chiar asa, de ce nu? In orice statiune exista discoteci pe plaja. Imagineaza-ti cat de bine te vei simti, miscandu-te in ritmul muzicii, in aerul curat si usor sarat al noptii... Iar daca vei incheia cu o plimbare pe plaja, pe nisipul rece, va fi pur si simplu perfect!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod