Rețete gustoase de toamnă

Toamna s-a instalat de ceva vreme și odată cu ea au reapărut fructele și legumele de care îmi era dor. Recent am avut ocazia să testez produsele Heinner şi am fost plăcut impresionată de ceea

bunToamna s-a instalat de ceva vreme și odată cu ea au reapărut fructele și legumele de care îmi era dor. Recent am avut ocazia să testez produsele Heinner şi am fost plăcut impresionată de ceea ce a ieşit.

Blenderul de masă Green Mix m-a ajutat să pun în practică nişte supe crème perfecte pentru toamnă. Pasează bine legumele, supele ies cremoase şi catifelate şi blenderul este robust şi încăpător. De asemenea, butoanele luminoase sunt foarte vizibile şi părţile componente se demontează şi se montează fără bătăi de cap şi se spală foarte bine şi uşor.

Storcătorul de fructe şi legume are o sită specială pentru colectat spumă.

Mi-a plăcut şi faptul că nu trebuie să mărunţesc legumele înainte de stoarcere deoarece gura de alimentare este largă şi  permite să introduci în storcător legume şi fructe întregi sau în bucăţi mari. Am folosit storcătorul pentru câteva reţete de smoothie-uri şi sucuri de legume detox şi pentru întărirea sistemului imunitar, de care avem mare nevoie când trecem la sezonul rece şi vrem să ne ferim de guturai.

Și pentru că știu că vă plac rețele sănătoase, iată ce vă propun pentru această toamnă superbă!

Supă cremă picantă de morcov

Se trag puţin la tigaie 4 morcovi tăiaţi felii şi 2 cepe mărunţite, apoi se adaugă 3 căni de apă, un sfert de ţelină şi se lasă la fiert până se înmoaie rădăcinoasele.

Pentru fierbere se poate folosi apă sau supă clară de legume. Când sunt fierte, se adaugă un vârf de linguriţă de chilli, de praf de coriandru şi un vârf de linguriţă de chimen măcinat. Se lasă să se răcească puţin şi se mixează în blender până la omogenizare completă. Se ornează cu frunze de coriandru verde, puţină smântână de cocos şi susan negru.

Detoxifiere şi drenaj

Aveți nevoie de un castravete curăţat de coajă, 4 tije de ţelină, 2 mere fără coajă. Sucul se obţine prin stoarcere la storcător, apoi se adaugă în blender împreună cu sucul de la o jumătate de lămâie şi o jumătate de legătură de frunze de pătrunjel fără tulpini.

Este un smoothie care scade retenţia de apă şi este un foarte bun diuretic, ideal pentru perioada premenstruală, când reţinem în mod natural apă-sub influenţă hormonilor.

Suc de toamnă

Aveți nevoie de o jumătate de sfeclă roşie, 3 morcovi, ¼ rădăcină de ţelină, un măr fără coajă şi o pară fără coajă, se storc fructele şi legume în storcător şi se adaugă puţină zeamă de lămâie. Este un suc vitaminizant, întăritor al sistemului imunitar şi, pentru decorare, poţi folosi o linguriţă de polen. Este ideal pentru micul dejun, datorită conţinutului mai mare de zaharuri din fructe.

Cu drag,
Cori Grămescu

www.cori.ro
www.ladyfit.ro

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod