Opt sfaturi pentru a te mentine in forma si dupa instalarea menopauzei

Ei bine, s-a intamplat si acest lucru: timpul a trecut si, in mod firesc, ai ajuns in perioada in care s-a instalat menopauza. Nu este un moment usor, insa nu trebuie dramatizat si, daca vei avea grija de tine, te vei putea mentine in forma. Ti-e teama ca te vei ingrasa? Exista acest risc, insa, urmand cateva reguli simple, nu va trebui sa renunti la imbracamintea ta preferata si nici sa-ti achizitionezi haine cu doua-trei numere mai mari...

Mentinerea in forma dupa menopauza: Nu face din estrogen "tapul ispasitor"

Nivelul scazut de estrogen din organism, specific perioadei de dupa instalarea menopauzei, nu are nici o legatura cu acumularea in greutate. Mult mai probabil, alimentatia bogata in grasimi si sedentarismul sunt principalii "vinovati" pentru silueta ta compromisa.


Nu consuma multe bauturi alcoolice

Fii atenta la bauturile alcoolice care contin multe calorii. Potrivit unor studii efectuate recent de specialistii americani, exista o legatura cauzala directa intre consumul de alcool si acumularea de kilograme dupa instalarea menopauzei. Daca iti place vinul, este recomandabil sa-l combini cu apa, in proportii egale. Sau, in loc de o sticla de bere, bea numai o jumatate.

Mentinerea in forma dupa menopauza: Tonifica-ti musculatura

Specialistii americani in probleme de nutritie feminina au demonstrat faptul ca scaderea masei musculare are drept consecinta cresterea stratului de tesut adipos - cu alte cuvinte, te ingrasi pe nesimtite. Solutia acestei probleme este evidenta: mergi la sala de fitness si lucreaza-ti muschii, astfel incat tesuturile sa se poata regenera treptat.
Procedand astfel, vei arde in acelasi timp calorii - ceea ce va constitui un avantaj suplimentar pentru recapatarea si mentinerea siluetei.

Nu te infometa

Daca ti-am spus ca alimentele bogate in grasimi reprezinta un pericol pentru silueta, asta nu inseamna ca, dupa ce ai intrat la menopauza, sa incepi sa tii diete drastice, cu un continut cat mai scazut de calorii. Nu vei reusi decat sa-ti privezi organismul de elementele nutritive atat de necesare in acest interval mai delicat. Daca urmezi un program regulat de exercitii fizice, metabolismul tau va functiona la parametrii optimi cu un consum de 1.600 - 1.800 de calorii zilnic.

Mentinerea in forma dupa menopauza: Nu ciuguli

Adevarul este ca fiecare gustare luata intre mese isi are pretul ei... Gusti din supa in timp ce gatesti? Savurezi o inghetata delicioasa in timp ce urmaresti un film? Rontai un baton de ciocolata inainte de cina? Toate acestea se vor simti, mai curand decat crezi, pentru ca acumulezi calorii.
Limiteaza-te la trei mese consistente pe zi, nu sari peste micul dejun si nu lua cina mai tarziu de ora 19.00. N-ar trebui sa fie o regula prea greu de respectat.

Nu manca foarte mult

Regula celor trei mese zilnice este aplicabila si utila numai daca nu vei "devora" portii considerabile. Fiecare organism reactioneaza in felul sau. Daca simti ca ti se face foame des ori nu te saturi la o masa, mananca mai putin si mai des.

Alimenteaza-te sanatos

Dupa instalarea menopauzei, este recomandabil ca regimul alimentar sa includa alimente sarace in grasimi si bogate in elemente nutritive (cum ar fi vitaminele si mineralele). Un cartof copt este mai hranitor si mai sarac in calorii decat o friptura, indiferent cat de apetisanta ar fi ea. Analog, un fruct proaspat este mai indicat decat un pahar de suc si asa mai departe.


Relaxeaza-te

Obisnuieste-te sa te destinzi: o baie calda, cu spumant aromat si ascultand muzica preferata reprezinta un adevarat antidot impotriva stresului si, implicit, a kilogramelor (se stie ca, daca esti nervoasa, ai tendinta sa mananci mai mult). Tine cont de faptul ca, dupa aparitia menopauzei, organismul se confrunta cu un dezechilibru hormonal important, ceea ce creste la sensibilitatea ta si scaderea metabolismului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod