Nu renunta la ora ta de sport!

Te-ai gandit vreodata cat de importanta poate fi o ora de sport? Si asta nu numai pentru a te ajuta sa consumi din calorii ca sa mai scapi de kilogramele acumulate, ci pur si simplu pentru a te umple de endorfine si serotonine. Cu siguranta ai auzit de "hormonii binelui"! Daca esti in cautarea fericirii, cheia este la tine! O ora de sport nu inseamna sa tragi de fiare, sau - si mai rau - de tine insati.

O ora de sport trebuie sa insemne ceva extrem de placut, intrucat nu indeplinesti o corvoada. O simpla plimbare prin parc, inpirand mireasma unui aer usor ozonat face minuni atat pentru corpul tau, cat si pentru starea de spirit! Celulita care ti-a aparut sub muschii fesieri (mai ales daca iti petreci ore nenumarate la stand pe scaun la birou) va disparea usor, dar sigur.
Poti sa tii cont si de faptul ca psihicul tau va fi montat pentru inca o zi istovitoare, despre care stii ca va urma cu siguranta.

O ora de miscare poate insemna si un simplu dat cu aspiratorul la tine in camera sau cu o carpa de praf, seara, cu geamul deschis, chiar si atunci cand esti atat de obosita, incat nu ai vrea sa faci altceva decat sa te arunci pe pat in fata televizorului!

Iata cateva metode prin care poti face ca antrenamentul fizic sa fie o adevarata placere pentru tine si sa astepti cu nerabdare urmatoarea zi pentru a te imbraca in echipament sportiv si a-ti efectua exercitiile.


Respira adanc in timp ce te schimbi in trening

Adevarul este ca de cele mai multe ori se intampla astfel - aglomerata cum esti zilnic, ajungi in fuga la sala de fitness sau in parc si parca te simti deja epuizata. Pentru a preveni acest lucru, respira adanc in drum spre sala si in timp ce iti schimbi imbracamintea (inspira pe nas si expira pe gura). Procedand astfel, vei stimula circulatia oxigenului si eliminarea dioxidului de carbon. Prin urmare, vei avea mai multa energie si te vei simti inviorata.

Bea putina apa

Studiile efectuate au demonstrat faptul ca persoanele care sunt hidratate optim sunt in masura sa efectueze pana la de trei ori mai multe exercitii decat cele care nu beau suficiente lichide.
Daca esti deshidratata, vei obosi mult mai repede. Asa incat este recomandabil sa bei cel putin jumatate de litru de apa cu treizeci de minute inainte de a incepe sa lucrezi.

Inainte de a incepe, recapituleaza pe scurt programul

Obisnuieste-te sa iti scrii in agenda programul complet de exercitii si reciteste-l inainte de a trece la treaba. Te vei simti mai motivata si acest lucru te va ajuta sa-ti gestionezi mai eficient timpul alocat exercitiilor. Iata un exemplu pentru un program de exercitii de 50 de minute: "Astazi voi efectua 30 de minute de exercitii cardiovasculare pe banda elastica, 15 minute de exercitii de forta pentru brate si coapse si cinci minute de stretching".


Iti mai amintesti ce scria pe panoul de la intrarea in sala de sport a scolii tale? "Minte sanatoasa intr-un corp sanatos!". Aceste cuvinte sunt mai mult decat magice, crede-ma!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod