Exercitiile regulate reduc oboseala

Vrei sa alungi oboseala? Vrei sa ai energie pe toata durata zilei? Cu ajutorul exercitiilor fizice poti scapa de aceasta stare care isi pune amprenta dupa o zi de munca.
Oamenii care fac regulat activitati fizice se simt mult mai energici si mai putin obositi. Medicii recomanda pentru un om sedentar exercitiile usoare. Daca te simti epuizat/a de mai multe luni, nu ai chef sa rezolvi problemele cotidiene, dormi rau si nu iti mai amintesti prea bine ce trebuie sa faci, inseamna ca suferi de sindromul oboselii cronice.


Invinge oboseala....prin sport


Un studiu a dovedit ca oamenii care iau medicamente pentru a invinge obosela nu sunt la fel de energici ca si cei care fac miscare.
S-a constatat ca exercitiile regulate sunt considerate mult mai eficiente, reducand
in mare parte oboseala si stresul.

"Studiul a demonstrat ca mai  mult de 90% din oamenii sedentari care termina un program regulat de exercitii alunga oboseala aproape in totalitate si are un efect constant", a declarat profesorul Patrick O'Connor din Georgia.

Oboseala se manifesta prin dureri de cap, sau in tot corpul, scaderea atentiei, intarzierea reflexelor si scaderea randamentului in activitatile zilnice.


Mai bine faci o plimbare
 
Este recomandat ca orice persoana sa faca cel putin 30 minute de exercitii fizice usoare in timpul zilei, acestea iti pot asigura un somn profund si odihnitor.
Daca nu ai starea necesara pentru a face programul de exercitii, acestea se pot inlocui cu o scurta plimbare.

Este bine ca inainte de a incepe un program de exercitii sa consulti un medic.

Pentru a combate oboseala sunt necesari cel putin trei factori:


1. Fa miscare!

Desi nu te mai crezi in stare de exercitii fizice dupa o zi de munca, ele sunt foarte necesare pentru a combate moleseala. Poti incepe cu un program lejer de 10 minute pe zi si trebuie sa ajungi la 30 de minute, dupa cateva saptamani.
Nu trebuie sa faci aceste exercitii cu putin timp inainte de ora de somn.


2. Somnul, un alt factor important

Asigura-te ca dormi suficient! Trebuie sa ai un program regulat, este foarte important sa te culci cam la aceeasi ora, ai nevoie de cel putin 8 ore de somn pe noapte.


3. Mananca sanatos


O dieta sanatoasa include o portie de fructe si de legume proaspete in fiecare zi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod