Exerciții potrivite pentru persoanele supraponderale

Persoanele care se confrunta cu un exces semnificativ de kilograme beneficiază foarte mult în urma unui program de exerciții conceput pentru persoanele supraponderale. Aceste exerciții sunt

Persoanele care se confrunta cu un exces semnificativ de kilograme beneficiază foarte mult în urma unui program de exerciții conceput pentru persoanele supraponderale. Aceste exerciții sunt accesibile și eficiente și te vor ajuta să îți întărești corpul, pentru a putea susține un program de slăbire pe termen lung.

E important să faci zilnic mișcare, măcar 45 de minute de efort fizic de intensitate moderată, pentru a-ți activa metabolismul și a menține masa musculară pe durata unui program de slăbire pe termen lung. Exercițiile trebuie să fie diverse și sigure, pentru a evita accidentările. În plus, înainte de a începe un program de exerciții fizice este foarte important să mergi la medic pentru un control al stării de sănătate.

Pentru persoanele supraponderale exercițiile fizice ajută nu doar în lupta cu kilogramele în plus, ci și în normalizarea lipidelor în sânge, la normalizarea tensiunii arteriale și a nivelului glucozei în sânge, având un rol activ în prevenirea apariției problemelor cardiovasculare și a diabetului de tip 2.

Împreună cu un regim alimentar bazat pe alimente naturale și pe porții de dimensiuni medii, procesul de slăbire se poate desfășura natural și sănătos, cu rezultate excelente în timp.

Înainte de a începe să faci exerciții fizice îți recomand să faci mișcări lente de încălzire timp de 5-10 minute – rotiri lente ale membrelor, întinderi ușoare, aplecări, care să te ajute să îți pregătești corpul pentru efort fizic.

Fluturări cu brațele

Depărtează picioarele dincolo de nivelul umerilor, menținând genunchii flexați în poziție de semi-genuflexiune.  Încordează abdomenul și ține o mână în talie, ca să verifici permanent dacă poziția ta e corectă. Încordează brațul și ridică-l în laterală, până la nivelul umărului.  Concentrează-te să menții coloana dreaptă atunci când ridici brațul, pentru a izola corect mușchii.  Dacă vrei să adaugi un plus de rezistență, poți lucra cu o ganteră mică, de un kilogram.

Execută lent 3 seturi a câte 10 repetări, alternativ cu fiecare mână.

Ridicări de picior

Este o variantă foarte sigură pentru genunchi, prin care îți lucrezi mușchii piciorului. Dacă te concentrezi să încordezi atât coapsa cât și fesa, vei simți cu adevărat cât de eficient este acest exercițiu. Așează-te pe laterală și îndoaie genunchiul de pe sol într-o poziție confortabilă. Sprijină capul pe brațul flexat și menține-ți echilibrul cu ajutorul brațului de deasupra. Încordează abdomenul și ridică lent piciorul de deasupra până la nivelul bazinului. Trebuie să fii atentă ca mișcarea să fie lentă și controlată, să încordezi bine mușchii coapsei și ai fesei și să menții genunchiul întins. Execută lent 3 seturi a câte 10 repetări pentru fiecare parte, făcând o scurta pauză între seturi.

Presa cu brațele

Așează-te cu picioarele depărtate dincolo de nivelul umerilor și îndoaie ușor genunchii, menținând abdomenul încordat și spatele drept.

Întinde mâinile spre tavan și îndoaie puțin mai mult genunchii, apoi trage coatele spre talie și departează antebrațele de trunchi , ridicând ușor bazinul, fără să întinzi complet genunchii. Expiră pe coborâre și inspiră pe ridicare. Execută lent și controlat 4 seturi a câte 10 repetări, cu o scurta pauza între seturi. Dacă vrei să adaugi un plus de rezistență, poți executa acest exercițiu cu gantere mici, de 1 kilogram.

Dansează!

Dansul este o formă foarte plăcută și eficientă prin care îți poți îmbunătăți condiția fizică și poți pierde kilograme, așa că nu-ți rămâne decât să îți alegi muzica preferată și să execuți câteva minute de dans în fiecare zi. Te va ajuta să te relaxezi și să te binedispui și în plus, îți va activa metabolismul și te va ajuta să slăbești. Începe cu mișcări scurte și dinamice, apoi poți să te concentrezi asupra unui program mai complex de pași și elemente de dans.

Te vei simți liberă și dezinhibată, iar nivelul tău de energie va fi la cote maxime!

Nu uita să îți închei programul de exerciții cu câteva mișcări lente de relaxare, întinderi lente și ample și tehnici de respirație profundă.

Cori Grămescu
Lady Fit: Str. Baratiei nr. 35, parter, sector 3, Bucuresti (langa magazinul Cocor)
Tel: 021-311.10.95, 0726 438 348

www.ladyfit.ro

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod