Exercitii pentru miscari de felina

Acum, ca ai aflat mai multe despre ceea ce presupune stretching-ul, beneficiile sale pentru organism si principalele aspecte de care este recomandabil sa tii cont cand efectuezi acest tip de antrenament, este momentul sa treci propriu-zis la lucru. Iti propunem un set de cinci exercitii cu ajutorul carora iti vei tonifia unele grupe musculare importante si vei obtine o mai buna flexibilitate a coloanei vertebrale.

Exercitii de stretching pentru brate si umeri

Stand in pozitie verticala, intinde bratul cu palma orientata in jos si prinde-ti degetele cu cealalta mana. Trage degetele si articulatia mainii spre partea superioara a antebratului.
Ramai in aceasta pozitie timp de 20 de secunde si repeta miscarea de cinci ori pentru fiecare antebrat. Acest exercitiu actioneaza asupra muschilor flexori ai mainii.

Musculatura umerilor este pe cat de solicitata si importanta, pe atat de sensibila. Ne folosim umerii pentru majoritatea activitatilor, iar acest lucru poate atrage dupa sine accidentari - unele, cu urmari serioase si recuperare de lunga durata. Iata un exercitiu prin care iti vei tonifia muschii umerilor, iar acestia vor deveni mai flexibili.

Stai in picioare, cu talpile paralele, departate la latimea umerilor si indoaie usor genunchii. Ridica bratele deasupra capului si prinde fiecare cot cu mana opusa.
Acum trage lent de coate inapoi. Ai grija sa nu-ti apleci trunchiul in fata. Ramai in aceasta pozitie timp de 20 de secunde si repeta miscarea de cinci ori. Exercitiul acesta va tonifia muschiul deltoid (cel care te ajuta sa ridici bratul in fata), si muschiul trapez, al carui rol consta in ridicarea si coborarea umarului.

Exercitii de stretching pentru fese si coapse

In cazul in care, asa cum iti recomandam, ai inceput sa practici cu regularitate exercitii de stretching, te vei bucura sa afli ca acestea sunt deosebit de benefice pentru muschii fesieri - o zona care constituie una dintre problemele majore ale oricarei femei, din cauza celulitei.


Intinde-te pe spate, cu genunchii indoiti si talpile pe podea. Flexeaza picioarele si prinde-ti genunchii cu mainile.
Trage picioarele spre torace si ramai in aceasta pozitie timp de 20 de secunde. Repeta miscarea de cinci ori.

Iata un exercitiu foarte benefic pentru tonifierea muschiului cvadriceps. Intinde-te pe jos si aseaza-te pe o parte. Prinde glezna cu mana si trage pana la pozitia de flexie maxima. Indreapta bazinul ducand cat mai spre spate coapsa si mentine pozitia timp de 20 de secunde, apoi relaxeaza-te putin si repeta miscarea cu cealalta coapsa. Ai grija sa nu ridici celalalt genunchi de la podea. Repeta miscarea de cinci ori pentru fiecare membru.


Pentru muschii situati pe fata posterioara a coapselor, iti sugeram urmatorul exercitiu. Stai in picioare, cu talpile paralele si picioarele lipite. Din aceasta pozitie, apleaca-te si incearca sa atingi degetele picioarelor sau podeaua, fara a balansa corpul. Nu forta nota in cazul in care apar dureri in coapse sau in zona spatelui, ci opreste-te si reia cu proxima ocazie. Mentine pozitia timp de 20 de secunde si repeta miscarea de cinci ori. Revenirea trunchiului in pozitie verticala se face lent. Exercitiul acesta este benefic si pentru extensia coloanei vertebrale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod