De ce e bine să faci masaj după antrenament

Masajul te duce cu gândul la uleiuri aromatice și relaxare, dar știai că poți scăpa mai ușor de kilogramele în plus dacă mergi la o ședință de masaj după antrenament?
Masajul este asociat cu reducerea stresului și odihnă, însă poate avea un rol esențial și în cadrul procesului de slăbire. Dacă mergi des la sală și depui efort pentru a topi kilogramele în plus, rezultatele dorite vor apărea mai rapid în cazul în care mergi la masaj după antrenament. Deși este privit drept o variantă specifică centrelor de spa, masajul te poate ajuta zilnic în lupta împotriva rotunjimilor inestetice.
„Nu trebuie să te epuizezi complet pentru a avea silueta pe care ți-o dorești. Masajul poate intensifica efectele unui antrenament intens, favorizând arderea grăsimilor și reducerea aspectului neplăcut al celulitei. Este important să-i acorzi organismului tău intervalul necesar pentru a se reface. Dacă insiști cu exerciții extenuante este posibil ca slăbirea să intre în faza de platou sau să te accidentezi foarte des, așa că optează pentru masaj după antrenament dacă vrei să te asiguri că elimini grăsimile exact din zonele dorite”, explică Kimberly Dawn Neumann, instructor certificat de fitness.

 
Iată cum te ajută masajul să obții rezultate mult mai bune în urma antrenamentului:

 
1. Elimină durerile musculare

După ce efectuezi multe seturi de exerciții intense pot apărea febra musculară, crampele sau durerile. Prin intermediul masajul durerile se vor diminua rapid și este stimulată eliminarea toxinelor din organism.
Masajul favorizează o circulație normală a sângelui, reduce inflamațiile și susține procesul de recuperare. Potrivit studiilor de specialitate persoanele care aleg masajul imediat după efectuarea exercițiilor fizice slăbesc cu până la 1kg în plus, la nivel de lună, față de persoanele care fac doar un duș sau o plimbare. 

 
2. Accelerează refacerea organismului, în special după exercițiile cu un impact mare 

Exercițiile care solicită foarte mult încheieturile pot crește riscul de accidentări în timp. De aceea este recomandat să mergi la masaj după ce ai încheiat antrenamentul. „De multe ori ai senzația că încheieturile vor ceda la finalul antrenamentului, dar masajul te poate ajuta să te simți mai bine. În timp ce îi acorzi organismului acest repaus arderea grăsimilor va continua pentru că masajul stimulează eliminarea țesutului adipos”, potrivit lui Neumann.

 
3. Maximizează eficiența exercițiilor

Atunci când realizezi mai multe serii de exerciții similare mușchii pot deveni foarte încordați și îți va fi greu să efectuezi mișcările complete, reducându-se astfel caloriile arse. Dacă apelezi la masaj, antrenamentul va deveni mult mai eficient pentru că musculatura va reacționa în mod optim la fiecare mișcare.
De asemenea, vei face mai puțin efort decât înainte pentru că mișcările vor avea o nouă fluiditate și rapiditate. Presiunea resimțită la nivelul ligamentelor și tendoanelor se va reduce, iar slăbirea se va realiza mult mai repede.

 
4. Crește flexibilitatea

Flexibilitatea articulațiilor începe să scadă de la vârsta de 12 ani. Dacă faci exerciții constant și nu mergi la masaj, încet-încet mușchii vor deveni din ce în ce mai rigizi. Masajul redă flexibilitatea mușchilor și te ajută să ai libertate de mișcare. Dacă asociezi ședinței de masaj și câteva exerciții de stretching, nu vei avea probleme cu orice tip de mișcări, inclusiv cele de balet sau patinaj.

5. Îți îmbunătățește starea de spirit 

Dacă te epuizezi cu exerciții interminabile fără să-ți dai un răgaz pentru a te bucura de rezultatele obținute vei ajunge să te extenuezi și chiar să-ți pui sănătatea în pericol. Masajul stimulează producția de endorfine, „moleculele fericirii”, și te ajută să ai o abordare pozitivă și multă voință pentru următorul antrenament.
De asemenea, reduce producția de cortizol, ținând stresul și anxietatea sub control.
„Antrenamentele eficiente combină exercițiile intense cu ședințele de refacere. În loc să-ți spui că trebuie să continui cu orice preț până ajungi la greutatea dorită, mai bine mergi și la masaj. Rezultatele vor apărea mult mai repede, iar tu vei avea intervalul necesar pentru a-ți reveni între antrenamente. Întotdeauna trebuie să-ți planifici și refacerea pentru că altfel nu vei avea cum să mergi la următorul antrenament”, explică Neumann.
Data viitoare când mergi la sală, nu uita să-ți faci o programare și la masaj. Celulita și kilogramele în plus vor deveni mai repede niște simple amintiri!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod