Contra - indicatiile masajului

In general, masajul este o adevarata binecuvantare pentru pielea simuschii corpului. Insa, in anumite circumstante, poate provoca sauacutiza anumite afectiuni.

Masajul este contra-indicat, de obicei, atunci cand persoana in cauza arefebra, o inflamatie sau o boala sangvina. Nici bolile de piele nu sunt deneglijat. Cand o persoana este purtatoarea unei ciuperci, a unei infectiisau herpes masajul are efecte devastatoare, imprastiind microbul. Nicimasajul facial nu este recomandat atunci cand suferiti de acnee.

Masajul este de evitat si atunci cand suferiti de varice, tuberculozasau tumori benigne sau maligne. Inainte sau dupa o operatie nu esteeficace masajul, din contra, acest proces stimuleaza presiunea sangelui.

Femeile trebie sa evite in general masajul in timpul menstruatiei, dacaeste perceput de corp precum un efort. Masarea este interzisa de medicisi hipertensivilor de gradul III, epilepticilor, persoanelor ce suferade boli cardiace sau care au avut hepatita.

Desi majoritatea efectelor sunt temporare, inainte sa va rasfatati cu unmasaj, considerati faptul ca in unele cazuri dauneaza, sau orientati-vaspre masajul medical.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • emiliav2008 pe 14 Oct 2008, 11:51
    masaj - herpes

    daca suferi de herpes genital nu poti face masaj

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod