15 minute de exercitii pentru o inima sanatoasa

Iti doresti mai multa energie si o conditie fizica mai buna? Exercitiile usoare pot face minuni pentru tine. Nu numai ca te vei simti mai bine, dar si sanatatea va avea de castigat.
Pentru acest program de exercitii ai nevoie de 2 gantere de 1-3 kilograme si de o sfoara. Este necesar sa faci o pauza de 30 de secunde intre exercitii.


Exercitiul 1

Aseaza-te pe un scaun, cu picioarele pe podea si genunchii stransi. Cu mainile asezate de o parte si de alta a picioarelor, prinde marginea frontala a scaunului. Impinge picioarele in fata pana cand posteriorul tau este in fata scaunului, fara sa-l atinga. Coboara-ti corpul spre podea pana cand bratele tale sunt indoite la un unghi de 90 de grade.
Revino la pozitia initiala. Repeta de 8-10 ori.  


Exercitiul 2 (pentru picioare)

Cu picioarele putin distantate, ridica-te pe varfuri, apoi coboara (te poti sprijini de un scaun, daca este nevoie). Repeta aceste miscari de 8-10 ori.


Exercitiul 3 (pentru abdomen)


Intinde-te pe podea cu genunchii indoiti si cu talpile picioarelor pe podea. Aseaza mainile sub cap sau incrucisate pe piept. Ridica partea superioara a corpului cativa centimetri deasupra podelei (pastreaza spatiu intre piept si barbie), apoi coboara.
Repeta de 8-10 ori.

 
Exercitiul 4 (pentru brate)


Ridica-te si cu picioarele indepartate, ia o gantera in fiecare mana, indreptand mainile in fata. Pastrand coatele apropiate de corp, ridica greutatile la nivelul umerilor (fara a le apropia de umeri), apoi coboara-le. Repeta de 8-10 ori.


Exercitiul 5 (pentru picioare)


Pentru acest exercitiu ai nevoie de o sfoara. Calca cu picioarele usor departate pe mijlocul sforii. Prinde cu mainile capetele sforii si transfera-ti greutatea ta in calcaie.
Indoaie genunchii si coboara-ti corpul (in pozitia de stat pe scaun). Ridica-te si repeta aceasta pozitie de 8-10 ori.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod