Slăbit rapid: Ardeiul iute arde grăsimile? Mit sau realitate

Nu este un mit! S-a demonstrat ştiinţific că substanţa pe care o conţine ardeiul iute - capsaicina - reduce greutatea corporală prin mărirea consumului de energie şi diminuarea poftei de mâncare. Mai multe studii au atestat efectul real al capsaicinei în arderea grăsimilor, deci persoanele care folosesc ardeiul iute în regimul de slăbire nu greşesc absolut deloc.
Nu este un mit! S-a demonstrat ştiinţific că substanţa pe care o conţine ardeiul iute - capsaicina -  reduce greutatea corporală prin mărirea consumului de energie şi diminuarea poftei de mâncare. Mai multe studii au atestat efectul real al capsaicinei în arderea grăsimilor, deci persoanele care folosesc ardeiul iute în regimul de slăbire nu greşesc absolut deloc.

Un studiu efectuat în 2010 de către cercetătorii de la Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din California a demonstrat că ardeiul iute este un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece principala substanţă care dă gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajută la arderea grăsimilor din corp, reduce pofta de mâncare şi accelerează metabolismul.


Un alt studiu realizat în acelaşi an la Universitatea Daegu din Coreea de Sud arată că ardeiul iute stimulează activitatea proteinelor care ajută la spargerea celulelor de grăsime şi, în acelaşi  timp, reduce activitatea enzimelor responsabile de acumularea de grăsimi, prevenind dezvoltarea celulelor mature de grăsime.

Deşi au fost demonstrate calităţile ardeiului iute de ardere a grăsimilor, integrarea acestuia în curele de slăbire este destul de dificilă, din cauza efectului său iritativ.


Capsaicina ajută la pierderea în greutate printr-un proces complex cu multiple efecte benefice asupra organismului: reglează considerabil digestia, stimulează metabolismul, creşte energia, împiedică noi depuneri de grăsime, reduce pofta de mâncare şi arde aproximativ 1000 kJ zilnic. Mecanismul prin care funcţionează acest  supliment are la bază declanşarea lipolizei (arderea grăsimilor) şi activarea reflexului de saţietate, fenomene esenţiale în procesul de slăbire.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ardeiul pe 8 Mai 2014, 00:22
    Pacaleala sau nu

    din curiozitate am facut conversia la valoarea pe care spun ei ca o arde.... 1000 KJ zilnic inseamna 238.84 Kcal...... deci platesti un produs care face ceea ce ai putea obtine cu o plimbare de 10-15 minute zilnic :)

    1
    0

  • Eduard pe 14 Feb 2012, 18:34
    Chilliburner

    O singura tableta de Chilliburner. Mai multe informatii pe www.chilliburner.ro

    2
    4

  • Larii pe 7 Feb 2012, 01:18
    Ardei

    Si cam cati ardei ar trebui sa mananci pe zi sa se arda 1000 kJ? .... sigur nu unul intr-o supa

    10
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod