Slabeste sanatos si rapid cu fructe (I)

Exista o serie de alimente sau grupe de alimente asupra carora specialistii in nutritie emit teorii pro si contra; cand vine insa vorba de fructe, exista unanimitate: fructele sunt o bogata sursa de sanatate si energie si ajuta la pierderea rapida a excesului ponderal pentru ca ele au in compozitie nutrientii vitali de care organismul are nevoie.

In plus, iata cateva motive care ar trebui sa ne stimuleze apetitul pentru fructe: reprezinta cel mai natural aliment, contine o mare cantitate de apa de care organismul are atata nevoie, sunt bogate in fibre, stimuleaza memoria, nu contin LDL (colesterol rau), previn si vindeca o serie de afectiuni si, nu in ultimul rand, iti dau o stare generala de bine dupa ce le consumi.


De multe ori ne intrebam ce contin de fapt aceste fructe si care este modul lor de actiune la nivelul organismului nostru. Ne vom referi in continuare la fructele care se gasesc in piata si in supermaket pe toata perioada anului.

1. Merele - contin o mare cantitate de fibre solubile si insolubile, vitamina C, beta-caroten (daca se consuma si coaja), potasiu si bor. Merele contin pectine si fac parte din categoria fructelor alcaline. Consumul regulat de mere poate ajuta la scaderea colesterolului, previne si trateaza constipatia, artrita, reumatismul, guta si stimuleaza imunitatea.


2. Pepenele (rosu) contine 92% apa si 8% zahar. Contine minerale (fier), vitamine si fibre. Datorita continutului sau ridicat de apa pura ajuta la eliminarea acidului uric din rinichi.

3. Prunele - sunt bogate in magneziu, sodiu, fosfor, potasiu, fibre si fier. Prunele au un puternic efect laxativ, curata si detoxifica ficatul si intreg sistemul digestiv si sunt imuno-stimulatoare. Datorita continutului ridicat de fosfor, dieta cu prune are rezultate excelente in ameliorarea debilitatii cerebrale.

4. Portocalele - sunt o bogata sursa de vitamina C, sodiu, flavonoide si pectine.
Intaresc sistemul de aparare al organismului, iar prin prezenta vitaminei C se imbunatateste absorbtia de fier; sunt considerate fructe anticancerigene (blocheaza transformarea nitratilor si nitritilor in nitozamine, care sunt asociate cu aparitia cancerului de stomac), ajuta la scaderea colesterolului, imbunatatesc structura peretilor celulari si ajuta la mentinerea unei bune circulatii la nivelul capilarelor.

5. Banana - este o buna sursa de potasiu, vitamine si minerale, fibre solubile, sunt indicate in dietele pediatrice dar si in regimul de slabire pentru ca sunt satioase si au un continut scazut de grasimi.
Potasiul furnizat de consumul regulat de banane previne hipertensiunea arteriala. Bananele coapte consumate au un efect linistitor prin stimularea serotoninei (hormonul senzatiei de bine) si pot imbunatati calitatea somnului. De asemenea, ele sunt alimentul perfect de combatere a anemiei.
 

Comentariile 1-50 din 81

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • yodeuta pe 26 Sep 2013, 18:22
    slabire frumoasa

    am slabit cu ALEVIA FORTE,si dieta disociata in doua luni 16kg

    0
    1

  • andreea catinas pe 29 Aug 2013, 09:20
    ambitieee

    fetelor,din cate vad marea majoritate sunt adolestente care vor sa slabeasca.....in prima faza nu mai mancati prostii,cand ma refer la prostii ,adica mancare junkfood(mc kfc,sau saorma),nu macati produse semipreparate,nu dulciuri,nu sucuri acidulate..nu prajeli...astfel incat incepeti si mancati,iaurt dietetic nu ii f bun la gust dar ajuta,fructe de sezon...vara(cirese ,pepene,pepene alben,mere,prune,caise),toamna mere,pere prune,portocale,grefe). degeaba cereti ajutor sa va ajute cineva sa slabiti,....nu avem noi cum sa va ajutam...inainte de toate voi trebuie sa va ajutati.ca aveti nevoie de un medicamnet miraculoss...nu prea exista..care nu nu aiba si efecte adverse...am doi copii,si 29 de ani,,dupa prima sarcina am slabit 30 de kgg,si am ajuns la 50 de kg(greutatea mea),iar dupa A DOUA am reusit sa slabesc 30 si mai am de dat jos 7.in decurs de 7 luni...am inceptu sa fac masaj,sa sar coarda ,beau apa 2 litri obliatoriu(stau cu sticla lana mine).deci fetelor ambitie...aaaa,si nu ai cum sa slabesti doar de pe picioare ,sau de pe burta sau mai stiu eu de unde vreti..cand slabesti slabesti de peste tot..asadar ,trebuie ambitie si vointa..si incet incet ,poti...

    2
    0

  • Andreea pe 16 Iun 2013, 14:05
    Mesaj adresat aluia care vrea sa slabeasca 14 kg in 7 zile

    Taie-ti un picior!

    8
    0

  • mary1313 pe 16 Iul 2012, 13:07
    dieta

    incercati complexul de slabit forte de la alevia!!!!bineinteles,pe langa o dieta.eu am slabit frumos,sunt mandra de silueta mea acum.

    1
    5

  • Alin pe 9 Iul 2012, 14:38
    Vreau sa slabesc foarte repede

    As vrea sa slabesc 14kg intr-o săptămâna știe cineva vor diete dasta

    5
    11

  • Alin pe 9 Iul 2012, 14:36
    Vreau sa slabesc foarte repede

    As vrea sa slabesc 14kg intr-o săptămâna știe cineva vor diete dasta

    0
    14

  • carmen pe 24 Feb 2012, 15:28
    eu am slabit cu ecofit

    buna! eu am slabit cu ecofit! mi-a fost recomandat de o farmacista.mi-a zis ca este fabricat in romania si ca nu exista nici un risc.l-am cumparat si il iau de 2 saptamani.am slabit 7 kg pana acum.

    9
    3

  • Laura pe 31 Ian 2012, 14:06
    vreau sa slabesc

    buna am 23 de ani si am un betel de 1 an si o luna.Dupa ce am nascut cantaream 80kg in 5 luni am reusit sa slebesc 20kg akum am 60 dar as vrea sa mai slabesc celputin 6kg,dar nu mai reusec sa fac acest lucru pana a ma casatori cantaream 45kg aveam un metabolims bun dar akum ii cam lenes.nush cum sa fac sa slabesc inka 6kg.Ajutati-ma

    6
    4

  • andra pe 22 Ian 2012, 01:51
    vreau sa slabesc

    buna,ma numesc andra am 20 de ani si,am un baietel de 8 luni si imi dau seama ca pe zi ce trece ma ingras imi doresc ffff mult sa slabesc.Inainte de a fi insarcinata aveam 56 kg si aratam destul de bn in timpul sarcinii am acumulat 16 kg dupa vreo trei saptamani de la nastere am ajuns sa cantaresc 58 de kg timp de 4 luni am avut aceeasi greutate da de aici am inceput sa ma ingras acuma sunt 8 luni de cand am nascut si am 68 de kg nu am tinut nici un regim pana in momentul de fata deoarece am alaptat,dar sincer nu ma mai suport imi doresc sa slbesc in jur de 15 kg.Ajutatima va rog nu stiu ce regim ar fi indicat pt mn ca sa slabesc cat mai repede si mai sanatos...............astept raspunsul vostru ms

    1
    10

  • LENU pe 20 Sep 2011, 19:13
    DIETA SANATOASA

    VREAU O DIETA SANATOASA! AM 170 CM,68 KG...

    12
    2

  • cristina pe 6 Sep 2011, 00:59
    slabeste

    buna , am 25 de ani, am nascut de 3 luni , de o luna am inceput dieta , am reusit sa slabesc 10 kg si mai vreau inca vreo 15-20. dieta se bazeaza pe fructe in special, am renuntat de tot la dulciuri, paine si mancatul dupa ora 18. nu fac sport deloc ptr ca nu pot, am nascut prin cezariana,dar dupa 3 luni vreau sa incep sa fac abdomene sa imi formez un abdomen frumos.si nu uitati, ca sa puteti slabi va trebuie ambitie mare si o vointa de fier !!!

    12
    2

  • gabi pe 27 Aug 2011, 14:06
    slabit

    suna bine 6 kg intr`o saptamana. o sa incerc si eu, sper sa si reusesc:). nu sunt grasa, dar in vacanta am pus cateva kg kre nu ma incanta deloc...sper sa scap de ele pana incepe facultatea. multumesc koko

    17
    1

  • koko pe 23 Aug 2011, 13:30
    super dieta ce funcioneaza

    fetelor eu tin un regim de o saptamana si am slabit in jur de 6 kg . luni fructe.marti legume.miercuri legume si fructe.joi iaurt lapte si chiar si branza.vineri 1 salata (dimineatza, pranz,seara).sambata fructe .duminica fructe si legume plus o salata la pranz. asta o sa te ajute ff mult in functie de organism plus 10min sport in fiecare zi si 2 litri de apa.niciodata sa nu mancati dupa ora sase.eu mam lasat de toate de paine ciocolate sau mezeluri si tot felul de prosti....si sa stiti ca semintele ingrasa cel mai mult. eu am tinut dieta sunt ff multumita si e si ff sanatoasa.

    16
    3

  • felicia pe 10 Aug 2011, 03:10
    slabit rapid

    Cura de slabire cu ciorba de varza rezultate uimitoare,

    24
    4

  • rahela pe 22 Iul 2011, 11:57
    vreau sa slabesc

    am 11 ani si am 51 de kg vreau sa slabesc da nu stiu cum sa fac astade obicei mananc putin dar nu pot slabi dar mananc cu paine pentru ca ii vad pe parinti mei si nu pot sa ma abtin dar de azi vr sa incep sa mananc fara paine imi fac un programsi incep sa mananc regulat

    5
    5

  • oana pe 12 Iul 2011, 19:44
    cum am slabit eu

    am 14 ani din clasa 1 eram foarte grasa si imi era rusine sa mai ies din casa iar din cauza ca toti imi spuneau ca eu ii mananc mancarea lu soramea pentru ca ea era slaba mam hotarat sa tin o cura mancam orce dar fara paine deloc si fara dulciur si de la ora 18nu mai mancam deloc iar daca imi era tare foame mancam un mar sau alte fructe inafara de banane .AM slabit mullt dar cel mai mult am slabit mancand alimente vegetale timp de 7 saptamani atunci am mancat si paine si am slabit enorn dar numai alimene vegetale....incercati va avea suces acuma cum am slabit toti ma confunda cu soramea ca suntem gemene

    7
    4

  • cristina pe 11 Iul 2011, 10:09
    SLBIREA

    va rog ajutati ma am nevoie de ajutor o sa plec la mare si nu prea imi place cum imi sta cu costumul de baie din cauza grasimii iar mama vrea sa il port si mi e nu mi place cum arat in el...:( :((

    11
    6

  • adriana pe 26 Iun 2011, 13:07
    slabire

    va rog ajutati-ma sa slabesc! dar cat mai repede... in cel mult 10 zile... va multumesc frumos... nebunelesexy

    2
    2

  • florina pe 8 Mai 2011, 17:16
    vreau sa slabesc

    buna am 33 ani, am 68 kg, 1.60 inaltime va rog sa ma sfatuiti sa slabesc cat mai repede. Ce trbe s fac s slabesc rapid?

    14
    5

  • elena pe 28 Apr 2011, 22:00
    buna

    si eu am tinut dieta cu grafe dar nu a dat rezultate f bune la mine,poate si din cauza ca nu am respectat-o ca la carte .In schimb am reusit sa slabesc cu fyt form syrup cel cu care a slabit si mama natura.In fine am reusit sa slabesc 15 kg cu 3 sticle,o sticla ajunge doar 20 de zile ,am ales sa slabesc cu el pentru ca nu pot tine o dieta niciodata pana la capat si mereu ma ingrasam la loc,siropul asta este extraordinar ,siropul este natural este facut din extracte din plante puternic detoxifiant si arde grasimile.

    12
    5

  • lucya pe 8 Apr 2011, 21:26
    buna

    eu am slabit tinand cura cu grapefruit.chiar da rezultate si o recomand dar trebuie tinuta cu strictete.cautati-o pe net.bafta

    8
    2

  • anonim pe 3 Apr 2011, 11:15
    slabire

    eu am slabit 16 kg in 2 luni vreau sa va pun ca nu am mankat nik doar fructe si multe ciorbe ...iar in plus am facut sala si in fiecare zi mergeam la alergat sau saream coarda coarda va ajuta foarte mult la slabit..dupa ce slabisem am mers la ductor si mia dat niste pastile atat calciu ...dupa cateva luni mam inaltat mult acum am 1 .71 15 ani si 58 de kg ..is numa potrivita am mers la doctor si mia zis ca ar fi trebuie sa am vreo 64 de kg

    8
    4

  • somicescu romina pe 15 Mar 2011, 21:52
    vreau sa slabesc

    buna, am 26 ani,am o fetita de 3 lui si inainte de a naste aveam o greutate de 69 kg,in timpul nasterii am luat o greutate de 12 kg,iar dupa ce am nascut am pierdut 8,iar acum am tendinta de a ma ingrasa ,ma puteti ajuta va rog ,nu ma mai suport,simt ca ma ingras pe zi ce trece si mai mult

    9
    3

  • oana pe 5 Feb 2011, 16:34
    am slabit

    buna...eu am slabit 7kg in 10 zile insa nu e prea sanatos ce am facut eu dar cine vrea poate sa incerce...nu recomand desi eu am tinut-o...dieta e uramtoare, se mananca din 2 in 2 ore si e p baza e fructe:8:00-1mar...10:00-1portocala...12:00-1grapefruit si un iaurt mic...14:00-1mar...16:00-1portocala...18:00-1grapefruit si un iaurt mic...asta e si in plus am facut in fiekre seara 30 min d exercitii acasa singurik...success.

    12
    6

  • raluca pe 2 Feb 2011, 16:07
    south beach

    incercati south beach.....eu am slabit intr'o saptamana 3 kg....sper sa functioneze in continuare.....revin cu detalii

    16
    3

  • mirabela pe 31 Ian 2011, 19:06
    important!!!

    vreau sa slabesc si nu stiu cummm!! vreau sa slabesc si nu stiuu cuummm!!!! toate retetele de slabit sa apeleze la binee!! momentan eu nuuu stiuu!!! nimik :(

    1
    3

  • andreea pe 18 Ian 2011, 21:31
    dieta

    buna am 19 ,1 60,80kg vreau sa slabesc cam 10 kg cum pot sa fac va rog datimi un sfat

    3
    4

  • diana pe 15 Ian 2011, 09:26
    slabire

    buna.Am 14 ani,153cm si 68 de kg.As dori sa slabesc cat mai natural posibil.Va rog frm trm si mie pe e-mailul didinutza_dulcinik14@yahoo.com o dieta eficienta.Am incercat multe late diete dar,fara rezultat

    1
    2

  • Victoria pe 2 Dec 2010, 14:15
    vreau sa slabesc

    buna,am 21 de ani 164 si 68 kg,am o fetita de 6 luni,inainte de a naste nu am avut probleme cu greutatea aveam 52 de kg si in timpul sarcinii am adaugat kun 24 de kg dupa ce am nascut am slabit ku 8 kg ,dar desi au trecut 6 luni de cand am nascut nu reusesc sa revinn la kg pe care le-am avut. va rog mult sa ma ajutati, as vrea kit mai repede sa o dieta sa slabesc 17 kg

    6
    1

  • valy pe 8 Nov 2010, 20:49
    hello!

    Interesant! Multumin pentru postare....Ce este natural niciodata nu te trag in jos...

    6
    5

  • Marina pe 2 Sep 2010, 20:22
    citeste

    Buna sunt marina si a's vrea si eu o dieta care sa , dea roade am 75 de kg si am 21 de ani va rog trimitetimii msj 076 46 44 816 sau brilianta_ta_dollce mss mult

    0
    2

  • Marina pe 2 Sep 2010, 20:21
    citeste

    Buna sunt marina si a's vrea si eu o dieta care sa , dea roade am 75 de kg si am 21 de ani va rog trimitetimii msj 076 46 44 816 sau brilianta_ta_dollce mss mult

    2
    2

  • ALUI -ION MARIA pe 28 Aug 2010, 19:56
    slabeste rapid

    buna..ma numesc simona maria..am 18 ani..si de o vreme am inceput sa ma ingras...as dori o reteta in care sa slabesc ..e cea mai mare dorinta a mea...

    2
    4

  • ana pe 25 Aug 2010, 10:22
    fraiere!

    Bai, fetelor, daca vedeti ca nu va raspunde nimeni , ce naiba mai postati intrebari?

    2
    5

  • Lala pe 27 Iul 2010, 14:06
    hey

    Buna..am 16 ani,1.60 si 70 de kg..in sus nu arat rau insa am picioarele foarte groase si mari..am fost si la endocrinologie..mi-a facut niste analize si mi-a zis ca nu am nimic..prin clasa a 7a am inceput sa iau in greutate rau de tot si eu de mancat nu prea mananc mult..in ultima vreme am mancat numai salate si am facut si gimnastica in casa dar n-am avut rezultate..as dori sa slabesc cat mai repede pana in septembrie sa se vada rezultate..(aa..si toti din familia mea sunt slabi deci nu se poate spune ca se trage din familie)Va rog mult sa ma ajutati..Va multumesc anticipat

    2
    2

  • Iuliana pe 24 Iul 2010, 20:46
    o dieta rapida

    buna am 14 1.60 si 85 kg si vr sa slbesc cam 30-35 de kg in 7 sapt va rog frumos sa ma ajutati

    3
    4

  • mihaela pe 21 Iun 2010, 20:34
    buna

    buna am 1 63 si am 64 kg si vreau o dieta k sa slabesc pt k ma marit si vreau k sa fiu m_ai slabba.sunt grasa in special la solduri.va rog din suflet sa ma ajutati.astept un rasp.

    1
    2

  • Adina pe 14 Iun 2010, 15:59
    dieta

    buna....am 26 de ani si un copil de 5 ani...inainte aveam 48 de kg iar akum de cand am nascut am pus kam 14 kg in plus...va rog mult ajutati.ma sa slabesc.....

    3
    2

  • adina pe 14 Iun 2010, 15:55
    dieta

    buna....am 26 de ana si un copil de 5 ani....inainte aveam 48 de kg iar akum de knd am nascut am pus kam 14 kg in plus....va rog mult ajutati.ma sa slabesc...

    3
    0

  • andreea pe 20 Mai 2010, 16:29
    merge dar nu merge

    buna sunt andreea am 24 ani 165 si 65 kg.de 2 luni am incercat sa slabesc facand abdomene dimineata si seara,cateodata ajungeam si la 500 pe zi.in prima saptamana am slabit 2 kg dar de atunci nu mai pot slabi.sa incerc cu fructe mie frica din cauza ca am o prietena care a tinut dieta numai cu mere timp de o luna si a pus 8 kg.incerc acum si mananc salate si supe,dar mereu mie foame mai ales seara inainte de culcare.am fumat 8 ani acum mam lasat de 2 saptamani.ce pot sa fac vreau sa slabesc numai din burta si solduri....e tare greu multumesc:(

    4
    1

  • FLORYNA pe 13 Apr 2010, 22:27
    pt slabit

    Buna sunt Florina am 33 ani am nascut acum 3 ani si inainte sa raman gravida aveam 52 kg acum am 63 kg ceea ce ma dispera la culme pt ca mi-e ffff greu si mie sa slabesc ,mananc destul de mult (zic eu) si mai ales nu am timp sa fac sport dar am incercat fara paine si am reusit sa dau jos aveam 58kg si acum iar m-am ingrasat (63kg) mai ales ca m-am lasat de fumat. FACETI SPORT

    2
    3

  • georgiana pe 12 Apr 2010, 09:04
    cu vointa se poate

    ...se poate si fara diete drastice care nu fac decat rau in loc de bine.Se poate prin vointa si multa ambitie. Cand ai manca de ex. o prajitura te gandesti inainte dak ai voie si apoi alegi ce vrei : sa slabesti? sau sa arati k o balena?Eu am reusit sa dau jos km 17 kg, dar in timp si q un regim sanatos.Am renuntat la obiceiurile proaste de dinainte si am adoptat un stil de viata sanatos care include alimente sanatoase si sport. Nu zic k nu trisez uneori, dar incerc pe kt de mult se poate sa nu gresesc.Inca imi mai doresc sa mai dau jos vreo 5 Kg. Inainte aveam km 68 si aqm am 51. Pentru cine este interesat de acest subiect si are nevoie de cateva sfaturi astept sa ma contacteze la id georgyk_theblack_angel@yahoo.com.

    4
    1

  • ALIN pe 25 Mar 2010, 13:18
    SA STII CAT MANANCI CA SA SLABESTI

    DACA VREI SA SLABESTI MAI INTAI TREBUIE SA STII CATE CALORII CONSUMI APOI LE REDUCI NUMARUL DACA VRETI UITATI ADRESA UNUI FOUM DE UNDE MA INSPIR SI EU ;) http://slabeste.vampire-legend.com

    6
    1

  • da merge pe 21 Mar 2010, 17:54
    da e bun

    am luat si eu si am slabit ceva

    7
    5

  • Elena81 pe 21 Mar 2010, 17:36
    ia Yong Kang

    eu am slabit 23 kg in 2 luni cu ceaiul anti adipos Yong Kang si chiar nu am facut sport si am mancat de toate poate va e si voua de ajutor www.alcom.do.am

    6
    5

  • adina pe 20 Mar 2010, 15:40
    Vreausa slabesc urgent

    Buna!As vrea si eu dc se poae sa ma ajutati sa slabesc foarte repede dar si sanatos(in special la burtica)dc se poate, ID meu este ingerasdecazut.Atept raspuns

    0
    8

  • Cristina pe 5 Mar 2010, 23:17
    slabire

    vreau mai alest sa slabesc din burta sisolduri si cat de cat din picioare..fund..:((:((

    4
    3

  • Cristina pe 5 Mar 2010, 23:14
    cum sa slabesc cat mai repede

    buna! am 14 ani,1,52m si 55kg....vreau sa slabesc minim 10 kg...mi se spune intruna ca sunt grasa si rad toti de mine,mai ales la scoala......va rog ajutati-ma si pe mn...

    3
    3

  • paula pe 14 Feb 2010, 14:10
    despre dieta

    vreau sa slabesc repede va rog dati-mi o solutie. va multumesc.

    3
    0

  • lavynya pe 14 Feb 2010, 14:09
    despre slabire

    cum sa slabesc intr-o saptamana 5 kg din burta si din picioare vreau sa slabesc cat mai repede ce solutie aveti ?? cat mai repede vreau

    1
    4
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod