In cautarea siluetei perfecte

Iti doresti sa arati cat mai bine de Sarbatori si pentru ca acest lucru sa se intample trebuie mai intai sa scapi de cateva kilograme. Din nefericire, demarezi aceasta actiune prea tarziu, in luna decembrie, si te vezi nevoita sa scapi de 4-5 kilograme in timp record. Indiferent care ar fi scopul tau, tine cont de cateva sfaturi.

Renunta la dietele miracol

Dietele si regimurile de slabit severe ofera foarte rar satisfactii pe tremen lung. In plus, au marele dezavantaj de a ne face sa renuntam la toate mancarurile care ne plac, constiinta noastra repetandu-ne obsedant: "De azi, nu mai ai dreptul sa mananci asta." Tocmai de aceea reusesti sa te abtii doar cateva zile si tentatia reapare in scurt timp, aducand cu sine o pierdere a controlului.
Nu intarzie sa para nici remuscarile si senzatia de culpabilitate. Astfel, acest gen de diete prezinta marele dezavantaj de a ne face sa ne simti inconfortabil, de a ne demotiva si a ne incarca cu sentimente negative.

Pierderea de kilograme cere timp si efort sustinut care nu dureaza doar o saptamana ci luni si chiar ani intregi. Numai impunandu-ti un regim consecvent vei castiga o silueta de invidiat si vei fi sanatoasa. Dietele rapide prezinta un risc de insucces ridicat pentru ca ne fac sa speram ca vom pierde kilograme in timp record si ne determina sa ne propunem tinte nerealiste. Este mult mai bine si mai sanatos sa pierzi kilograme incet, sigur si definitiv decat sa te lupt cu efectul yoyo.

Implicarea, cheia succesului

A-ti dori sa slabesti este in primul rand o chestiune de vointa, de implicare.
Nu slabesti pentru partener, vecin, rude, doctor, ci pentru tine. Pentru a te simti atragatoare, supla, invidiata si sexy. De aceea trebuie sa faci o intelegere cu tine insati, sa iti promiti ca o vei respecta si sa te rasplatesti pentru reusita. Tine minte ca cele mai bune rezultate se bazeaza pe un efort constant.

Pentru a reusi, trebuie sa treci la actiune. Tine-te de cuvant si fa ceea ce iti propui. Pentru a-ti usura demersurile, cere sfatul unui nutritionist. Este important sa te bazezi pe indicatiile cuiva in care ai incredere, cu care poti comunica cu usurinta si te poate sustine sa iti atingi obiectivele. Nu uita ca o cura de slabire nu trebuie sa fie tinuta doar in preajma sarbatorilor!

Motiveaza-te

Iti este mult mai usor sa slabesti daca ai parte de armonie, intelegere si respect in viata de cuplu si in relatiile cu toti cei care te inconjoara.
Esecul in lupta cu kilogramele nu este doar un semn al lipsei de vointa ci si unul al nemotivarii. Uneori scopurile propuse nu se realizeaza pentru ca sunt nerealiste si, in consecinta, antreneaza dupa sine o motivatie scazuta.

Trebuie sa previi perioadele dificile si sa gasesti solutii sa le depasesti. Adesea, trebuie chiar sa iti reevaluezi obiectivele si sa iti prelungesti perioada de timp fixata pentru ca o silueta sanatoasa cere mai ales rabdare si efort sustinut. Invata sa iti cunosti limitele si sa le respecti. Imbunatateste-ti alimentatia si impune-ti o atitudine pozitiva fata de dieta pe care o vei urma. Fii hotarata si rabdatoare.
In plus, nu considera Sarbatorile ca o perioada de delasare, dar nici ca pe una de regim strict.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod