Dr. Oz: Top 5 cele mai bune trucuri care te ajută să arzi grăsimile cu spor

Ardeiul iute este una dintre armele secrete pe care te poţi baza atunci când vrei să stimulezi metabolismul şi să slăbeşti.

Pe lângă ardeiul iute, ceaiul verde este recunoscut pentru efectul său revigorant, proprietăţile anticancerigene, dar şi pentru accelerarea metabolismului, susţine celebrul Dr. Oz. De aceea este esenţial să-l consumi zilnic, dar alături de alte ingrediente poate să fie de folos în arderea grăsimilor.

Iată care sunt cele mai bune trucuri pe care Dr. Oz le recomandă pentru arderea grăsimilor:

1. Consumă cu regularitate fulgi de ardei iute


Ardeiul iute consumat la micul dejun reduce pofta de mâncare şi te va împiedica să mănânci exagerat la masa de prânz. Efectul este datorat capsaicinei, o substanţă care se găseşte din abundenţă în ardeiul iute roşu şi care stimulează arderea grăsimilor.

De asemenea, poţi să presari fulgii în salata sau mâncărurile pe care le prepari, bineîneţeles în cantităţi moderate.

Un studiu efectuat în 2010 de către cercetătorii de la Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din California a demonstrat că ardeiul iute este un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece principala substanţă care dă gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajută la arderea grăsimilor din corp, reduce pofta de mâncare şi accelerează metabolismul.

Un alt studiu realizat în acelaşi an la Universitatea Daegu din Coreea de Sud arată că ardeiul iute stimulează activitatea proteinelor care ajută la spargerea celulelor de grăsime şi, în acelaşi timp, reduce activitatea enzimelor responsabile de acumularea de grăsimi, prevenind dezvoltarea celulelor mature de grăsime.

2. Bea zilnic ceai verde


Ceaiul verde are un sfert din cafeina pe care o găsim în cafea şi este un bun înlocuitor, deoarece accelerează metabolismul. Nu-l îndulci cu zahăr rafinat, ci alege puţină miere de albine sau sirop de agave, recomandă specialistul.

3. Include ghimbirul pe lista de cumpărături săptămânale


Ghimbirul este una dintre cele mai puternice arme pentru stimularea digestiei, după cum arată cercetările. Odată ingerat, ghimbirul favorizează eliberarea unor enzime importante în procesul de digestie. Aceste enzime au un rol esenţial, deoarece ajută la absorbţia eficientă a nutrienţilor din alimentaţie şi la arderea rapidă grăsimilor.

 

4. Mănâncă grepfrut


Ajută la detoxifierea organismului şi reprezintă un bun aliat în curele de slăbire, însă consumat cu moderaţie. Un studiu efectuat la Institutul de Cercetare Scripps, din San Diego, California arată că persoanele care au consumat câte o jumătate de grepfrut înainte de fiecare masă, timp de 12 săptămâni au reuşit să slăbească fără niciun efort adiţional. 

5. Consumă terci de ovăz


Terciul din fulgi de ovăz ţine foarte bine de foame, este plin de fibre, ajută la digestie şi scade colesterolul rău. În plus, este o soluţie perfectă pentru dimineţile răcoroase când simţi nevoia să consumi ceva cald la micul dejun. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod