Dr. Oz: 6 trucuri care te ajută să reduci numărul caloriilor

Calcularea caloriilor de la fiecare masă te poate aduce pe culmile disperării şi să te determine să renunţi la orice dietă. Iată soluţiile lui Dr. Oz ca să reduci caloriile fără să simţi!

Calcularea caloriilor de la fiecare masă te poate aduce pe culmile disperării şi să te determine să renunţi la orice dietă. Iată soluţiile lui Dr. Oz ca să reduci caloriile fără să simţi!

 

Prin simple substituţii pe care le poţi face vei reduce numărul caloriilor fără mari bătăi de cap. Trebuie doar să îţi alegi atent alimentele pe care le consumi într-o zi şi să cunoşti câteva trucuri recomandate de celebrul Dr. Oz.

Iată cum să reduci caloriile fără bătăi de cap:

1. Cerealele dulci de la micul dejun trebuie consumate cu măsură

În loc să mănânci un bol mare de granola (cereale crocante care au de regulă o cantitate însemnată de zahăr) cu lapte este recomandat să optezi pentru un iaurt în care să adaugi 1-2 linguri de granola plus alte fructe.

Prima variantă are 400 de calorii fără să iei în calcul laptele, iar a doua are doar 250 de calorii.


2. Înlocuieşte îngheţata din comerţ cu bananele congelate

Decojeşte câteva banane şi pune-le într-o pungă la congelator. Când ai poftă de îngheţată scoate-le şi mixează-le în robotul de bucătărie. Vei obţine o îngheţată cremoasă, aromată, fără adaos de zahăr şi lactate. O cană cu îngheţată de vanilie are aproximativ 274 de calorii, în timp ce aceeaşi cantitate de îngheţată din banane are doar 180 de calorii.


3. Înlocuieşte dulciurile cu un mic de nuci, fructe uscate şi ciocolată neagră

Ca să înlocuieşti batoanele energizante sau alte dulciuri rafinate din comerţ (care pot să aibă chiar şi 300 de calorii), Dr.
Oz îţi recomandă un mix ingenios cu care să-ţi potoleşti pofta de dulce şi sărat. Amestecă 1/3 cană cu nuci/seminţe cu câteva bucăţi de fructe uscate şi ciocolată neagră mărunţită. Astfel, în loc de 300 de calorii cât ai luat din dulciurile rafinate vei consuma doar 200 de calorii.


4. Înlocuieşte maioneza cu sosul salsa

În loc să foloseşti maioneza şi diverse sortimente de dressing-uri grase din comerţ, Dr. Oz îţi propune să apelezi la salsa. Astfel vei reduce caloriile de la 148 (care se găsesc în 2 linguri cu un dressing din comerţ) la 40 de calorii care se regăsesc în 4 linguri cu salsa.
Ca să prepari acest sos ai nevoie de roşii (proaspete sau din conservă) pe care să le amesteci cu ceapă, usturoi, ardei iute şi verdeaţă (pătrunjel, busuioc, coriandru).


5. Reducerea numărului de calorii: Omleta hipocalorică

Dacă îţi place să mănânci omletă la micul dejun, încearcă să nu o prepari din 3 ouă, ci să le combini astfel încât să nu conţină multe calorii. Dacă îţi place omleta simplă amestecă 1 ou întreg cu 2 albuşuri pentru că vei reduce caloriile de la 213 la 103. O altă opţiune este aceea de a folosi un ou întreg, dar să mai pui în omletă ceapă, ardei, ciuperci, spanac, pătrunjel sau orice ingrediente preferi.



6. În loc de sucuri carbogozoase bea apă cu lămâie

Un număr mare de calorii vin din sucurile carbogazoase pe care obişnuieşti să le consumi pe parcursul zilei. Renunţă la ele şi optează pentru apă cu lămâie, eventual îndulcită cu foarte puţină miere naturală. 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod