Dietoterapia impotriva acneei

Acneea este o afectiune a pielii care afecteaza suprafetele corpului care contin glandele seboreice mari, incluzand nasul, fruntea, barbia, obrajii si spatele. Acneea se manifesta prin prezenta porilor incarcati si a leziunilor dermale cunoscute popular sub numele de cosuri.

Tratamentul medical recomandat de dermatologi consta in general in antibiotice administrate oral in functie de tipul de acnee, usoara, moderata sau severa. Antibiotecele cele mai folosite pentru reducerea inflamatiei sunt doxiciclina, minociclina si tetraciclina. Pentru persoanele care sufera de acnee severa, care nu raspunde la tratamentul cu antibiotice, specialistii mai prescriu un retinoid numit isotretinoin.
Aceasta substanta actioneaza practic in sensul refucerii cantitatii de sebum din piele. Uneori anticonceptionalele orale sunt prescrise ca medicatie pentru tratarea acneei.

Din punct de vedere nutritional s-a constatat ca anumite alimente si lichide accentueaza simptomele acneei. Asadar, persoanele care au aceasta afectiune trebuie sa evite alimentele care conduc la agravarea acneei: zaharul rafinat, grasimile animale si aditivii alimentari. In mod similar, exista si substante benefice care pot fi furnizate de alimente.

Zincul

Stdiile clinice indica faptul ca zincul poate fi un mineral eficient in tratamentul anti-inflamator al acneei. In general, rezultate semnificative se obtin dupa administrarea gluconatului de zinc timp de 60 de zile.
In acelasi timp, datorita diferentelor existente in formularea preparatelor cu zinc, este dificil sa se stabileasca o doza universala recomandata.

L-carnitina

Un grup de cercetatori greci au condus un studiu prin care au aratat ca persoanele care manifesta reactii adverse la tratamentul cu isotretinoin au rezultate mai bune daca aceasta este asociata cu L- carnitina.

Plante medicinale

Exista o serie de plante care au proprietati anti-inflamatorii si pot fi folosite ca adjuvante utile in tratamentul acneei: sunatoarea, uleiul de in sau semintele de in si musetelul. Alte plante au proprietati antimictobiene capabile sa elimine bacteria care produce acneea si astfel sa reduca inflamatia dermala.
Multe evidente preliminare sugereaza ca uleiul de arbore de ceai verde are un astfel de efect antimicrobian si reduce acneea dupa un tratament consecvent de minim 3 luni.

Tratamentul homeopat

Exista cateva studii care comunica rezultate eficiente impotriva acneei cu mijloace homeopate. Astfel, medicii homeopati pot recomanda unul sau mai multe tratamente pentru acnee luand in calcul constitutia fiecarui pacient, mai exact caracteristicile fizice, emotionale si intelectuale ale acestuia.

Belladonna este un remediu homeopat recomandat persoanelor care sufera de acnee pustulara inflamata. Calendula (aflata de in galbenele) este recomandata persoanelor care prezinta pustule sau leziuni dermale.
Hepar sulfur se indica in acneea dureroasa. Kali bromatum se recomanda persoanelor cu acnee profunda localizata in special pe frunte si care manifesta si o stare de nervozitate crescuta. Silicea este recomandata in acneea usoara sau moderata.

Iata asadar ca strategia de lupta impotriva acneei este complexa iar sansele de ameliorare si tratare ale acesteia sunt mari si pline de speranta.
 

Comentarii (17)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ron pe 13 Mar 2012, 11:00
    Clear SkinMax

    a incercat cineva tratamentul cu Clear SkinMax de pe site-ul asta www.pimplesandzits.net? eu am o acnee severa de cativa ani care nu a cedat la nici un fel de tratamet si ma gandeam sa incerc, dar as fi vrut ceva pareri de cineva care a testat produsul respectiv. multumesc!

    0
    1

  • antonia pe 1 Mar 2012, 15:44
    TRATAMENT ACNEE

    Si eu ma confrunt k acneea de ceva vreme, nu stiu exact cauza,dar am inceput sa invat toate numele cremelor si solutiilor tot cautand pe net tratamente antiacnee si ma tratez singura. Am incercat o groaza de creme dar mai rau imi apareau cosuri pana cand am descoperit aqualia thermal.E minunata!!!...la fel si gama normaderm(eu folosesc doar crema de seara in combinatie cu aqualia thermal)dar nu puteti decat cu ele aveti nevoie si de zneryt sau skinoren aplicat doar pe cosuri de preferat seara . eu una prefer zineryt...a si sa nu uitam de masca cu argila in diferite combinatii pe care o folosesc cat de des pot.well asta e "secretul" meu. Sper ca v'am ajutat! Good luck girls!

    2
    1

  • Deny pe 7 Mai 2011, 08:21
    Acnee

    Un tratament cosmetic eficient si produse naturiste. Folositi gama cosmetica Neutrogena din farmacii. Are preturi rezonabile si e verificata.

    1
    1

  • Florin pe 26 Apr 2011, 10:43
    Am gasit solutia, gratis!

    Aceasta vara am suferit o tristete mare, imi pierdusem increderea in mine, eram dezorientat si apatic. Cautam zi de zi pe Google cuvinte cheie gen "tratare acnee" si chestii de genul. Am vizitat si acest articol. Acum, dupa lungi experimentari am gasit cheia spre vindecare ei, singur de altfel! Am scris un blog cu tot ce m-a ajutat si ma ajuta in continuare: http://vindeca-acneea.blogspot.com Credeti-ma ca nu postez doar pentru a urmari profit, nu am reclame sau chestii de genul, e un blog FREE. O fac ca o multumire fata de Dumnezeu pentru ca mi-am castigat increderea in mine. Nu veti gasi nicaieri o asemenea colectie de informatii (sunt satul de cautat) de aceea le-am facut eu. Sper sa va fie de folos. RABDAREA face parte din proces!

    1
    1

  • valentin pe 19 Apr 2011, 12:07
    acneea

    Dar stiti ca acneea nu este provocata doar de dereglari hormonale si excesul de sebum? Ea este provocata si de parazitii intestinali, stafilococi si alti paraziti. De exemplu mie imi ies cosuri(nu multe, dar destul de urate) din cauza stafilococului auriu pe care il am in gat. Degeaba faci tu sex ca ti-a zis un prieten de al tau daca tu nu ai probleme cu hormonii. Cel mai bine este sa va faceti un niste investigatii generale si vedeti sursa acneei, nu va apucati sa faceti tot ce spun ceilalti. Acum am incercat zineryt si pot sa spun ca este bun doar ca iti usuca fata si ai sanse sa iti ranana pete rosii de care te ingrozesti dupa ce iti faci dus si ai tenul curat. Cand te uiti ce contine, iti dai seama de ce are efecte atat de imediate O sa revin cu alte informatii imediat ce termin cu zinerytul.

    2
    1

  • eu pe 20 Mar 2011, 00:28
    hello

    Si eu am pb cu acneea, am tot incercat tratamente dar pana la urma mi-am dat seama k pb mea se trage de la fructele de mare, sushi, peste. De un an de zile m-am mutat intr-o tara unde se mananca f multe fructe de mare si de atunci au inceput pb mele. ele contin iod iar organismul meu a acumulat prea multa cantitate de iod. asa ca am incetat sa mai mananc, folosesc si crema d fata bioderma akn si ma spal pe fata doar cu sapun dove. rezultatele se vad incet dar sigur, am mult mai multa grija la ce mananc. problema este ca am ramas cu semne pe fata si va trebui probabil sa incep si un astfel de tratament

    0
    1

  • md pe 26 Dec 2010, 17:24
    ..

    fetelor, acneea de cela mai multe ori e provocata de sindrom prementrual, luati premenstril de la sensiblu timp de 60 zile si se va ameliora problema, o pastila in fiecare zi cu 15 min inainte de masa, costa 50 lei

    0
    1

  • Fara cosuri pe 27 Sep 2010, 23:00
    Scapati de cosuri pt todeauna

    si eu am avut o gramada de cosuri imi era rusine sa mai ies pe strada aveam 18 ani apoi un pr mia zis ca dak faci sex iti trec cosurile , am incercat si a avut succes . deci ..... la treaba

    0
    4

  • andreea pe 14 Iun 2009, 22:46
    pt roxana shi nicoleta

    nu snt specialist dar ma confrunt shi yo cu problema voastra.....nu am o acnee ff severe..dar....... in primul rand avetzi mare grija la cremele ce le folositi..eu am ales produse simple cum ar fii batoanele corectoare de la avone...le aplic seara..iar dimineazat am un ten destul de curat...nu ..folosesc sapunuri pt curatare..ci...fructe....ceaiuri loriuni tonice...snt..mult mai bune..shi inka cv..ff bun...este uleiul de masline combinat cu fructe sau roshii...are un efect nemaipomenit...dak are cnv nevoie ....de me..sau pot fii de ajutor cuiva..id meu este " by_mee_addu1 " .contactati ma>:D

    0
    1

  • mirabela pe 21 Feb 2009, 19:21
    acneea

    buna,si eu am probleme cu acneea,nu este una f severa,dar ma deranjeaza de vreun an si am fost la dermatolog.mi-a recomandat zineryt,skinoren si roaccutane...m-am speriat cand am citit prospectul,nu stiu ce sa zic...sper sa fie macar bun de ceva,oricum am inteles k este periculos,a mai folosit cineva? astept un raspuns,multumesc

    0
    0

  • ana pe 29 Oct 2008, 18:00
    acneea

    buna fetelor!si eu am probleme cu acneea,mai exact am acnee hormonala,asa mi s-a sp la controlul dermatologic,am folosit zinerit,la inceput a avut efect dar dupa 3 luni degeaba.Acum caut si eu un dermatolog bun care sa ma ajute.Daca poate cineva sa ma indrume....multumesc!

    1
    1

  • mika pe 9 Mai 2008, 20:53
    acneea

    hello fetelor...eves..eu nu am avut probleme cu acneea pana in momentul in care am intrerupt anticonceptionalele (diane 35.)..dermatologul initial mi-a spus k este vb de o dreglare hormonala..si asa si e...dar..trebuie facut ceva si in sensul asta...va recomand o d-na doctor dermatolog ft ok...dr teodorescu claudia..spitalul colentina...am urmat deocamdata...cu gelul effaclar, crema care se aplica la nivel local effaclar A.I si apa termala AVENE...si bineinteles antibiotic...normal k trebuie mers regulat la dr dermatolog...asa k...misses...go to doctor..nu va mai luati dupa sfaturi..k la mn se atinsese nivelul maxim al aparitiei lor datorita acestei practici de a ma lua dupa unul si dupa altul...eu cred k este o probl delicata si trb tratata k atare...eu va mai tin la curent cu ce mi se intampla...lot of kisses...aaa era sa uit...vreo pacienta a doctoritei mele pe aici?

    0
    0

  • carmen pe 9 Mai 2008, 14:25
    dietoterapia contra acneei

    nu am incercat creme f.multe dar de o saptamana ma spsl doar cu musetel si cu apa termela ...eu am buburuze mici sub piele si ma tenteaza f.mult sa le scot nu stiu exact cu ce sa ma tratez mi-am comandat proacive solution sper sa functioneze.... ma puteti indruma spre altceva m-ar fi tenat si cremele care contin antibiotic (zinerit...

    2
    0

  • denisa pe 13 Apr 2008, 20:01
    pentru roxana

    du-te la un medic dermatolog si acesta te va ajuta...mie m-ia spus sa nu manac ciocolata..cipsuri alune si nuci;)

    0
    0

  • roxana pe 13 Apr 2008, 13:32
    acnee

    va rog frumos sa imi da-ti si mie un sfat,am cateva satamani de cand fac infuzie cu ceai de musetel si spal tenul cu ceai,nu stiu ce sa mai fac impotriva acneei,de la puncte negre,albe la cele cu puroi sunt terorizata in fiecare dimineata cand ma trezesc si gasesc mici puncte albe de grasime,nu consum dulciuri,cafea si nici mancare cu grasime beau foarte mult ceai mai ales de musetel si fac sport zilnic am folosit de la vichy,keracnyl,skinoren ,clearsil .....de toate ca sa fac ceva sa de-a rezultate vichy m-a ajutat putin ca nu mai am pete rosii asa multe si keracnylul a fost foarte bun dar contine antibiotic si nu vreau sa imi distrug tenul va rog daca puteti sa imi da-ti un sfat sa stiu ce sa fac acum am gasit ceva pe net cu drojdia de bere voi incerca si asta sa vad ce rezultate va da dar daca stiti cumva un remediu va rog spuneti-mi multumesc

    0
    0

  • nicoleta pe 9 Apr 2008, 19:55
    Acneea

    As dori mai multe informatii .Eu am acnee juvenila, am incercat multe chiar si doxicilina si nici un efect am pe obraji si pe spate e ingrozitor chiar nu exista un tratament numai din plante medicinale?Va rog din suflet sa ma ajutati as fi dispusa sa se faca un test pe propia mea piele daca este vreun medic specialist.Sau macar ceva care sa aiba efect rapid asupra cosurilor care sunt f dureroase.

    0
    0

  • Cristina pe 6 Apr 2008, 16:50
    Acneea

    as vrea si eu un tratament pentru acnee ..

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod