Dietă: Top 5 îndulcitori naturali care te ajută să scapi de zahăr

3. Curmalele


Conţin potasiu, cupru, fier, mangan, magneziu şi vitamina B6. Sunt fructe uşor şi îndulcesc foarte bine orice desert ai vrea să faci.

Sfatul specialistului
Poţi să faci o pastă de curmale, amestecându-le cu puţină apă în blender. Astfel vei obţine o pastă dulce pe care o poţi folosi foarte uşor în toate reţetele de dulciuri făcute în casă. De asemenea, le mai poţi amesteca în robot cu banane pentru a obţine o pastă cremoasă pe care o poţi folosi pentru deserturi.



4. Zahărul de nucă de cocos


La fel cum există lapte/iaurt de cocos, apă de cocos, făină de cocos trebuie să ştii că se face şi zahăr din nucă de cocos. Acesta are un indice glicemic foarte mic, nu este rafinat şi conţine foarte multe minerale, spre deosebire de zahărul alb. Nu suprasolicită pancreasul, deoarece are un indice glicemic cu 10 procente mai mic decât cel din trestie sau sfeclă şi se absoarbe lent în corp. Astfel, pancreasul eliberează treptat insulina care este necesară pentru a controla concentraţia de glucoză din sânge.

Sfatul specialistului
Se foloseşte cu succes în orice reţetă, înlocuind cantitatea de zahăr rafinat cu o cantitate identică de zahăr de cocos.
De asemenea, îl poţi folosi pentru a îndulci cafeaua şi ceaiul sau să faci zahăr pudră cu ajutorul unei râşniţe de cafea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod