Dieta keto. Ce este și cum îți afectează organismul?

Dieta keto sau ketogenică este o dietă scăzută în carbohidrați și ridicată în grăsimi, dar cu o cantitate redusă de proteine, care recomandă limitarea aportului de carbohidrați la 20-60 de grame pe zi. În general, dieta keto conține 75% grăsime, 20-25% proteine și 5-10% carbohidrați.
Caloriile nu sunt de obicei limitate în dieta keto. Acest lucru poate părea perfect pentru unele persoane, deoarece le permite să mănânce cât vor, atât timp cât se conformează principiilor generale. Află mai multe despre dieta keto! 

Ce este dieta keto și ce efect are asupra organismului tău?


Scopul menținerii unui nivel scăzut de carbohidrați este reprezentat de atingerea unei stări metabolice numite cetoză, în care corpul tu este în esență forțat să înceteze să utilizeze glucoză sau carbohidrați pentru combustibil, arzând în schimb grăsimi. Când corpul tău este lipsit de carbohidrați, sursa sa principală de energie, începe să se utilizeze o substanță derivată din grăsimi, numită cetonă.
Corpul tău începe apoi să apeleze în rezervele de grăsimi pentru energie. Numărul exact de carbohidrați pentru a obține cetoza depinde de fiecare individ. Aportul proteinelor poate avea un cuvânt important de spus. În plus, atunci când consumi în principal grăsimi, zahărul din sânge nu crește după o masă, așa că nivelurile de insulină rămân stabile. Insulina este un hormon care încurajează stocarea caloriilor după masă, prin urmare controlul nivelului de insulină putând împiedica depunerea caloriilor, ceea ce duce la scăderea în greutate.

S-ar putea să treci prin gripa keto


Când elimini carbohidrații din dieta ta, poți simți câteva simptome neplăcute în prima săptămână sau până când corpul tău începe să ardă grăsimi în loc de carbohidrați. Aceste simptome pot include poftă de zahăr, amețeli, crampe musculare, greață, oboseală, dureri de cap și probleme cu somnul.
Însă simptomele acestea trec de obicei în decurs de o săptămână, odată ce corpul tău se ajustează la noile condiții.

Un alt efect al dietei keto este mirosul dulce al respirației tale, poate chiar asemănător și cu al acetonei. Una dintre cetonele create în timpul cetozei este acetona, care este eliminată prin respirație. Guma de mestecat fără zahăr poate ajuta la mascarea acestui simptom. În timpul acestei perioade, asigură-te că bei multă apă și consumi grăsimi. Gripa keto ar trebui să dureze doar câteva zile.

În plus, s-ar putea să îți controlezi mai bine apetitul și să mănânci mai puțin.
Corpul tău învață să se bazeze pe grăsimi pentru energie, nu pe carhobidrați. Odată ce corpul învață să utilizeze grăsimea în loc de carbohidrați, pofta de mâncare scade, deoarece apelează la depozitele de grăsimi atunci când are nevoie de combustibil.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod