Dietă. 5 lucruri pe care să le faci dimineaţa pentru mai multă energie

Consumă la primele ore alimente bogate în lizină, deoarece corpul are nevoie de acest aminoacid! Un smoothie cu avocado este o opţiune numai bună.
Dacă începi dimineaţa cum trebuie, vei constata că întreaga zi este mai frumoasă şi vei reuşi să faci faţă tuturor provocărilor care te aşteaptă. Sportul şi alimentaţia sunt primele de care nu trebuie să uiţi dimineaţa, dacă vrei să ai mai multă energie.

După câteva minute de mişcare, fie chiar şi 10 minute, te vei simţi mult mai energică. E mai bine decât să pui alarma să sune din 5 în 5 minute doar ca să mai poţi sta puţin în pat.

Pe lângă mişcare poţi să ţii cont de următoarele 5 lucruri pe care e bine să le faci dimineaţa, deoarece îţi conferă energie:


1.
Consumă mai multe alimente bogate în lizină


Potrivit celebrului Dr. Oz, este recomandat să consumi alimente cu un conţinut bogat în lizină în interval de o oră după ce te-ai trezit. Acest aminoacid este important pentru organism la primele ore ale dimineţii. Îl găseşti în lactate şi carne, însă dacă nu le preferi pe acestea la micul dejun, atunci poţi să te bazezi şi pe avocado şi quinoa. Dacă preferi ceva uşor pentru micul dejun, Dr. Oz îţi recomandă un smoothie cu frunze de spanac, lapte vegetal, fulgi de ovăz, banană, ghimbir, lămâie la care să adaugi un avocado.


2.
Ceaiul din rădăcină de păpădie în locul cafelei


Are un efect detoxifiant asupra ficatului şi te va ajuta să ai mult mai multă energie dacă îl consumi dimineaţa în locul ceştii obişnuite de cafea. Pune la fiert rădăcină coaptă de păpădie şi de cicoare, plus un băţ de scorţişoară pentru a-i conferi aromă şi dulceaţă.

Păpădia favorizează eliminarea toxinelor din organism, intensifică tranzitul intestinal şi creşte tonusul întregului organism.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod