De ce nu slabesc unde trebuie?

Incerci cu disperare sa scapi de grasimea acumulata pe coapse si observi ca doar partea superioara a corpului, mai exact sanii sunt cei care scad in marime? Afla ca exista cauze psihologice pentru faptul ca scapi mult mai usor de grasimile acumulate in partea superioara a corpului, decat de cele situate pe coapse.
Contrar opiniilor vehiculate, in momentul in care tii o cura de slabire sanatoasa slabesti peste tot. Insa, de unele grasimi scapi mai usor, iar altele se tin de tine ca scaiul.


In talie slabesti mai usor!

Reducerea tesutului adipos se realizeaza diferit in functie de zona: grasimile acumulate in partea superioara a corpului (in special, in regiunea abdominala) sunt cele de care vei scapa cel mai usor daca urmezi un regim de slabire eficient. Este o veste buna, nu-i asa? Daca mai cunosti si faptul ca pe masura ce kilogramele se acumuleaza in regiunea abdominala, sanatatea ta este in pericol: la barbati creste riscul de diabet, hipertensiune, boli cardiovasculare si unele tipuri de cancer.
 


Coapsele si soldurile: mai dificil de modelat

Depozitele de grasime de pe solduri si coapse nu deranjeaza buna functionare a organismului, ba dimpotriva la femei au un rol important. Ele constituie o rezerva care ajuta femeile sa faca fata unui consum ridicat de energie pe perioada sarcinii si apoi cand alapteaza. Tocmai datorita importantei pe care o au aceste "rezerve de grasime" de pe solduri si coapse va fi mult mai dificil sa scapi de ele.

Aceasta repartitie inegala a grasimilor, diferita la barbati si la femei explica faptul ca acele persoane care au avantajul unei mase musculare mai dezvoltate vor pierde mult mai usor kilogramele in plus.
Asadar, cand o femeie tine o cura de slabire poate sa isi modeleze mai usor talia, insa in acelasi timp risca sa-si reduca si dimensiunea sanilor. In fond, sanii sunt constituiti in mare parte din grasime, glanda mamara avand o dimensiune redusa.


Accepta-ti formele cu care te-a inzestrat natura!

Slabitul ajusteaza dimensiunile corpului, insa nu-i schimba aspectul general! Daca te incadrezi in prototipul femeilor cu forme generoase (bust bine dezvoltat si ferm, talie definita, solduri din abundenta), cele 3-4 kilograme pe care le vei da jos nu te va transforma nicidecum intr-o Kate Moss. Trebuie sa fii constienta de aceste lucruri pentru e evita dezamagirea care apare dupa ce ai tinut o cura de slabire.


Asadar, inainte de a incerca sa pierzi kilogramele trebuie sa-ti accepti formele si conformatia corporala cu care te-a inzestrat natura. Nu trebuie sa arati ca si Kate Moss, Jennifer Lopez, Kylie Minoque, etc. Bucura-te de felul in care arati tu, iar daca iti doresti sa pierzi cateva kilograme, gandeste-te cum ar arata corpul tau fara acele kilograme. Lasa imaginile vehiculate peste tot, acestea nu te vor ajuta niciodata. Cine zice ca trebuie sa arati ca ele?


Slabeste in functie de conformatia ta corporala!

Multi dintre noi avem o parere total eronata asupra constitutiei corporale. "Sunt prea gras/s", "sunt prea slab/a" ... ori e una, ori e alta, insa rareori vei intalni o persoana care sa fie intru totul multumit/a de conformatia corpului.


Daca ai o perceptie reala asupra corpului tau, niciodata nu vei fi multumita cu kilogramele pierdute: fie consideri ca tot mai ai nevoie sa dai jos din ele, fie ca sunt "prost repartizate". Aceste complexe conduc intotdeauna la excese si probleme atat psihologice, cat si fizice. Inainte de a te pune pe slabit, "trateaza-te" de obsesia care exista in capul tau legata de acest subiect si stabileste obiective realizabile!
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • florin pe 2 Iun 2009, 18:58
    slabeste

    este foarte nasol

    0
    0

  • lizica pe 7 Mai 2009, 19:11
    grasime pe solduri

    M-ar interesa si pe mine o reteta de slabit in specialde pe solduri si fese! Am 1.75, 93 kg, 110cm pe sold. Multumesc

    0
    0

  • luena pe 3 Ian 2008, 11:35
    Rugaminte

    M-ar interesa si pe mine o reteta de slabit in special in zona abdominala! Am 1.60, 55 kg, dar am in talie 70 cm. Cu ceva ani in urma aveam in talie doar 57 cm! Stiu ca nu voi mai avea doar atat niciodata dar as dori sa nu am mai mult de 60 cm. Multumesc!

    0
    0

  • Lavinia pe 14 Nov 2007, 08:49
    ACEEASI INTREBARE

    am probleme destul de mari cu coloana vertebrala si nu am voie sa merg la sala, sa fac efort fizic. cum pot slabi cateva kilograme?

    4
    0

  • mikiy pe 13 Nov 2007, 17:46
    INTREBARE

    cum pot sa slabesc fara sa fac exerctii la sala dac sunt diagnosticata cu hernie de disc mentionez ca am inceput o cura de slabire am 75 kg si 1,60 inaltime astept un raspuns cit mai repede va rog sa imi raspundeti

    0
    0

  • Corina pe 13 Nov 2007, 13:55
    Modelare

    dar daca urmezi o dieta adecvata si faci exercitii fizice de ex pilates etc...Iti poti diminua dimensiunile corpului?si aici ma refer la sani....daca citeste cineva acest comment va rog sa imi raspundeti!

    0
    0

  • Irinuca pe 12 Nov 2007, 11:58
    Fitness

    pai e simplu: pentru a slabi intr-o anumita zona trebuie sa faci antrenamente pe un aparat construit special pt acea zona, nu? sau sa folosesti un aparat care iti lucreaza toate tipurile de muschi. cum e power plate, spre exemplu, el vibreaza tu te asezi cu ce parte vrei :)

    1
    0

  • dana pe 12 Nov 2007, 11:10

    As indrazni sa contrazic putin articolul. Eu de cate ori am pus 2-3 kg in plus, s-au pus diferit, in functie de activitatea fizica. De sarbatori, pun 3 kg intr-o saptamana, care NU este lichid, le pun in talie, pentru ca, desi mananc mai mult ca de obicei, merg la fel de mult ca in perioadele normale din viata mea, 2 ore pe zi, astfel incat nu se pun pe coapse. Special merg mult, pentru mentinerea coapselor la 91 cm, pentru ca stiu ca orice cm in plus in aceasta zona il dau jos foarte greu, intr-o luna. In schimb, cand am o perioada de sedentarism, chiar daca mananc normal, se pune pe coapse. Acum 10 ani eram patrata, si dupa ce am slabit 15 kg (intr-un an) am acum si talia mult visata si coapse aproape ideale, deci s-a modificat si forma, nu mai sunt patrata, sunt clepsidra (89,61,91). Eu nu am voie sa fac sport, dar stiu ca in functie de ce exercitii se fac la sala si in functie de anumite masaje, se poate modela si corpul si sa i se schimbe forma; uneori chiar cu aceeasi greutate se poate modifica doar forma. Nu se poate modifica doar in cazul unei persoane deja slabe, dar cu bazin lat, ca nu mai are de unde da jos, dar asa are conformatia (vezi unele modele, scheletice, dar care doar par mai pline din cauza/datorita unui bazin lat; unele ajung chiar hidoase, diforme, cu doua bete cu aceeasi grosime din sold pana in glezna, dar patrata in sold, de exemplu monica columbeanu, care se mai crede si minunea minunilor......Numele nu i l-am scris special cu majuscule!)

    2
    0

  • GACSI EVA pe 11 Nov 2007, 22:06
    SLABIRE

    Sant perfect de acord cu cele citite.scurt concis la subiect.Realitatea este ca slabirea incepe in creier in modul de a gandi ,de a trai,si nu cu inceputul curelor de slabiire-zis drastice-deoarece acetea mare parte sant cu efect jo-jo.schimbarea gandirii si a stilului de viata da rezultate.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod