Cura cu ouă de prepeliţă: contraindicaţii și informaţii nutriţionale

Dacă ouăle de găină s-au bucurat multă vreme de o reputație nemeritat de negativă, fiind supuse preconcepțiilor, este o opinie general acceptată că ouăle de prepeliță reprezintă unul dintre cele mai sănătoase și mai gustoase alimente.
Dar este cura cu ouă de prepeliță atât de benefică pe cât ai putea crede? Pe de altă parte, când anume este prea mult? Azi îți spunem care sunt contraindicațiile unei cure cu ouă de prepeliță, câte astfel de delicii poți mânca și la ce efecte pozitive te poți aștepta!
Cura cu ouă de prepeliță: informații nutriționale

Înainte de a afla despre cura cu ouă de prepeliță și ale sale contraindicații, să aruncăm o privire asupra conținutului nutrițional al acestui aliment.
Avem vești super bune: ouăle de prepeliță includ câteva dintre cele mai benefice vitamine, dintre care se remarcă mai ales D-ul, despre care știm cât de greu este de procurat.

Comparativ cu oul de găină, oul de prepeliță câștigă detașat! Are de opt ori mai mult fier, de cinci ori mai mult fosfor, de șase ori mai multă vitamina B1 și de 15 ori mai multă vitamina B12. Alături de aceste valori nutriționale de referință, oul de prepeliță mai include proteine de calitate superioară, dar și atât de necesarele vitamine A, B, D, E, precum și minerale prețioase ca zincul, potasiul sulful și calciul.

În ceea ce privește informațiile nutriționale raportate la 100 de grame de ouă de prepeliță, iată la ce valori să fii atentă:


- ouăle de prepeliță conțin 158 de calorii;
- raportul de grăsimi este următorul: în total, 100 g de ouă de prepeliță dețin 11 g de grăsimi, respectiv 16% din DZR -doza zilnică recomandată (dintre care grăsimi saturate 3,6 g, grăsimi polisaturate 1,3 g și grăsimi monosaturate 4,3g).
- 100g de ouă de prepeliță au 844mg de colesterol, respectiv 281%  din DZR;
- mineralele sunt repartizate astfel: 141 mg de sodiu (5% din DZR) și 132 mg de potasiu (3% dun DZR), alături de următoarele procente pentru calciu (6% din DZR), fier (20%) și magneziu (3%);
- ouăle de prepeliță mai conțin 13 g de proteine, corespunzând la 26% din DZR;
- cât privește vitaminele, iată cum este repartizat conținutul: vitamina A (10% din DZR), vitamina D (13%), vitamina B-6 (10%), vitamina B-12 (26%).

Cura cu ouă de prepeliță: 9 beneficii de reținut


Schema de mai sus a conținutului nutrițional al ouălor de prepeliță indică clar că avem de-a face cu un superstar al alimentației.
Iar această idee urmează să fie întărită de enumerarea beneficiilor pentru o cură cu ouă de prepeliță. Iată-le pe cele mai importante! Citește continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod