De ce ar trebui să-i oferi copilului tău experiențe, și nu jucării

Un studiu realizat pe 3000 de copii cu vârste între 3 și 5 ani a dezvaluit faptul că succesul micuților este mai degrabă legat de atmosfera de acasă și implicarea directă a părinților, și nu de ce jucării preferă sau câte gadget-uri primesc.

Timpul petrecut cu copiii tai e cel mai mare dar.


Asta este lectia pentru parinti ce reiese din studiul realizat de Oxford University.

Copiii care au avut mai putine jucarii si electronice, dar ai caror parinti au petrecut mai mult timp cu ei, au avut rezultate mai bune la scoala si in mai toate domeniile de dezvoltare emotionala si sociala.

Orice parinte stie asta in teorie.

Insa e greu sa te tii de treaba cand vezi ca micutul tau ar da orice pentru o ora in plus in fata televizorului, eschivandu-se intr-o parte si in alta, ca un pilot de motor de curse la cate-o curba, de fiecare data cand incerci sa-i blochezi imaginea pentru a-i atrage atentia.

Mai multe jucarii, mai putin chef de joaca


Clair Lerner, expert in dezvoltarea copiilor, spune ca atunci cand acestora le sunt oferite mormane de cadouri sau jocuri, ajung sa se joace mult mai putin.
Sunt coplesiti de abundenta de lucruri noi si complet distrasi de ele, astfel ca isi pierd concentrarea si rabdarea de a invata sa se joace cu fiecare in parte.

Alti specialisti in domeniu vin sa sustina aceasta idee, completand ca mai putine jucarii, dar care aduc o valoare crescuta de interactiune, contribuie la cresterea cooperarii intre copii, acestia invatand sa se joace si sa imparta lucrurile lor cu ceilalti.

Prea multe jucarii pot duce la o izolare auto-impusa, in care cel mic prefera sa se joace de unul singur, fapt ce poate avea consecinte negative. Citește continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod