Cum te ajută dieta pentru resetarea hormonilor să scapi de grăsimea de pe abdomen

Creșterea în greutate nu are legătură întotdeauna cu numărul de calorii pe care le consumi sau cu nivelul tău de activitate fizică.

Pentru foarte multi dintre noi problema este mult mai complexa de atat si are la baza dezechilibrul hormonal.

Cercetarile realizate in ultima perioada au demonstrat cat de important este echilibrul hormonal in mentinerea unei greutati sanatoase.

Probabil ai auzit deja de unele tulburari endocrine care duc la cresterea in greutate. De exemplu, un nivel scazut al hormonului tiroidian, afectiune cunoscuta drept hipotiroidism, sau un nivel prea mare de estrogen pot duce la acumularea kilogramelor in plus.

Insa si alte schimbari mult mai subtile care au loc in organism te pot impiedica sa ajungi la greutatea dorita.

Iata cateva moduri in care hormonii pot cauza cresterea in greutate si greselile de alimentatie care duc la destabilizarea hormonilor, potrivit nutritionistului Sara Gottfried:

 

Consumi prea mult zahar


Leptina este hormonul care te indeamna sa te opresti din mancat atunci cand te saturi. In circumstante normale, acest hormon este eliberat de celulele de grasime si calatoreste prin organism prin intermediul sangelui, pana la creier, caruia ii transmite ca ai mancat suficient. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod