Ce se întâmplă în corp dacă renunți de tot la zahăr. 5 dezavantaje

Zahărul este adesea primul lucru pe care vrem să-l scoatem din alimentație atunci când începem să mâncăm sănătos sau ținem o dietă. Dar, există și zaharuri bune, precum zahărul brut (din trestie de zahăr) sau cele care se găsesc în fructe și legume, care pot aduce beneficii sănătății și aspectului fizic.

Când sunt consumate cu moderație, zaharurile bune ne pot satisface pofta de dulce, ne pot calma și chiar împiedica să ne îngrășăm.

Poate te interesează și: Mănânci multă pâine? 7 efecte negative pe care le poate avea asupra sănătății tale

E indicat să consumăm o cantitate moderată de zahăr în fiecare zi, așadar nu trebuie să ne simțim vinovate.

Descoperă ce s-ar putea întâmpla în corp dacă renunți de tot la zahăr. 5 dezavantaje:


Părul tău poate crește mai lent


În timp ce consumul de prea mult zahăr rafinat nu-i face părului nicio favoare, adăugarea zahărului din trestie în dieta ta poate ajuta părul să crească mai repede. Trestia de zahăr este un diuretic natural și ajută la eliminarea toxinelor și a excesului de sare din organism, ușurând munca rinichilor.
Atunci când rinichii nu funcționează corect, pot provoca complicații grave de sănătate, inclusiv căderea părului.

Adăugarea unei cantități mici de zahăr din trestie în dieta zilnică este o modalitate simplă de a obține un păr strălucitor și des.

Pielea ta ar putea fi mai vulnerabilă în fața pericolelor mediului înconjurător


Deși este adevărat că alimentele bogate în zaharuri adăugate pot provoca acnee, zaharurile sănătoase ar putea aduce beneficii pielii. Trestia de zahăr este bogată în antioxidanți care protejează pielea împotriva radicalilor liberi care provoacă pigmentare și îmbătrânire prematură.


Savurând câteva bucăți de ciocolată neagră te poate ajuta să ai o piele strălucitoare. Compușii bioactivi din ciocolata neagră îmbunătățesc fluxul sanguin de la nivelul pielii și o fac să arate și să se simtă mai plină și mai hidratată.

Este posibil să te îngrași


Eliminarea completă a zahărului din dietă pare o idee grozavă dacă încerci să slăbești. Dar, privarea de zaharuri poate duce la pofte de zahăr care te pot determina să mănânci în exces.

Consumul unei cantități moderate de ciocolată neagră îți poate oferi senzația de sațietate și poate ține la distanță acele kilograme în plus.


Trestia de zahăr îți poate satisface papilele gustative, stimulându-ți în același timp metabolismul, pierderea în greutate fiind astfel mai ușoară.

Schimbările tale de dispoziție s-ar putea agrava


Să faci schimbări drastice în dieta ta nu este un lucru deloc ușor, iar eliminarea totală a zahărului te-ar putea face să te simți nervoasă și agitată.

Studiile au arătat că un consum zilnic mic de ciocolată neagră poate reduce nivelul de stres și te poate face să te simți mai calmă și mai fericită.

S-ar putea să îți fie mai greu să te concentrezi


Nu te poți sătura niciodată de ciocolata neagră de bună calitate iar vestea bună este că te poate ajuta să te pregătești pentru un examen sau pentru o prezentare importantă.

S-a demonstrat că ciocolata neagră îmbunătățește fluxul sanguin către creier, iar consumul său moderat este o modalitate sănătoasă și delicioasă de a deveni mai inteligent.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod