Câte calorii are o salată orientală?

Un fel de mâncare nelipsit din farfuriile românilor, salata orientală este un preparat culinar pe cât de simplu și rapid, pe atât de gustos.
În ciuda numelui său, această salată de cartofi nu are nimic în comun cu felurile de mâncare de inspirație orientală. Ar putea fi mai degrabă de inspirație germană, poloneză sau rusească, având în vedere că există preparate asemănătoare și în aceste bucătării.

Calorii salata orientala: prepararea

Există numeroase varietăți și tipuri de salată orientală. Dar preparatul clasic, cel mai des răspândit în țara noastră, conține câteva ingrediente de bază. Salata orientală conține cartofi, ouă, ceapă albă sau roșie, măsline negre, oțet și sare.

Modul de preparare este simplu: cartofii fierți în coajă se curăță și se taie cuburi de mărime potrivită.
Se amestecă cu ouăle fierte tari, tăiate în bucăți, cu ceapa curățată și tăiată felii și cu măslinele negre. Se adaugă oțet sau zeamă de lămâie după gust și se asezonează cu sare.

Poate consumi frecvent acest preparat tradițional, mai ales atunci când vrei să gătești rapid ceva de mâncare, dar știi câte calorii conține? Deși este realizată pe bază de cartofi fierți, salata orientală nu este un produs dietetic, așa cum ai putea crede. 

Calorii salata orientala: Iată care sunt valorile nutriționale ale unei porții de 200 de grame de salată orientală:

Calorii (kcal) - 284
Lipide - 18 g
Lipide saturate - 2,8 g
Lipide polinesaturate - 7,4 g
Lipide mononesaturate - 5 g
Colesterol - 136 mg
Sodiu - 1058 mg
Potasiu - 508 mg
Carbohidrați - 22 g
Fibre alimentare - 2,6 g
Proteine - 5,4 g

În cazul în care îți place să adaugi maioneză în salata ta orientală, valoarea calorică va crește semnificativ. Maioneza este un produs alimentar cu un conținut ridicat de grăsimi, indiferent dacă este cumpărată sau preparată în casă.
Dacă preferi maioneza cumpărată, atunci alege un sortiment light, cu mai puține grăsimi.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod