Cât de des ar trebui să mergi dacă vrei să slăbești

Dacă nu ai făcut prea multă mișcare până acum, s-ar putea ca și mersul pe jos să te ajute să scapi de kilogramele nedorite.
Dar cât de des ar trebui să mergi dacă vrei să slăbești? Și, mai important decât atât, ce alte obiceiuri sănătoase ar trebui să incuzi în viața ta pentru a susține pierderea sănătoasă a kilogramelor în plus? Iată la ce concluzie au ajuns specialiștii!

Vrei să slăbești? Iată cât de mult ar trebui să mergi pe jos


Experții au spus că aproximativ 30 de minute de mers pe jos de trei ori pe săptămână reprezintă un început promițător, care te ajută să vezi progresul pe care mișcarea îl poate stimula în viața ta. Prin această modalitate de mișcare, este important să îți menții ritmul cardiac în limitele stării de echilibru la intensitate scăzută.
Ce reprezintă acest tip de exercițiu? O formă de mișcare ce se desfășoară la o intensitate mai mică, dar pentru o perioadă mai lungă de timp, fiindu-i recunoscută abilitatea de a te ajuta să slăbești. Însă cum te poți asigura că te afli între limitele recomandate? Pentru mersul pe jos cu efect de exerciții cardio ar trebui să poți vorbi în timp ce mergi. Dacă mergi atât de repede încât să nu mai poți purta o conversație, de fapt faci un exercițiu mai intens de cardio. 

Odată ce organismul tău este pregătit pentru a crește ritmul, experții sugerează să încerci intervalele.
În loc de a merge pentru o perioadă mai lungă de timp, mărește intensitatea pasului. Folosește acele 30 de minute de mișcare pentru a merge timp de un minut, apoi fă jogging timp de un minut și așa mai departe.

Desigur, nutriția este deosebit de importantă dacă vrei să vezi rezultate bune. Nu poți combate o dietă proastă doar prin mersul pe jos. Încearcă să elimini din dieta ta alimentele procesate și pe cele cu un conținut ridicat de zahăr. Este foarte important să ai o dietă echilibrată bazată pe proteine slabe, carbohidrați sănătoși și grăsimi sănătoase.
Atât timp cât urmezi toate aceste sfaturi, atunci ar trebui să vezi progresul. Iar când organismul tău se obișnuiește cu gradul de intensitate al exercițiilor pe care îl faci, poți mereu să treci la nivelul următor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod