5 metode ca să nu-ţi mai fie poftă de dulciuri

Ce bine ar fi să nu mai pofteşti la dulciuri, nu-i aşa? Chiar se poate, dacă ne luăm după trucurile prezentate de celebrul Dr. Oz în emisiunea sa "The Dr. Oz Show". Descoperă cum să-ţi învingi pofta de dulciuri!

Ce bine ar fi să nu mai pofteşti la dulciuri, nu-i aşa? Chiar se poate, dacă ne luăm după trucurile prezentate de celebrul Dr. Oz în emisiunea sa "The Dr. Oz Show". Descoperă cum să-ţi învingi pofta de dulciuri!

 

Poftele pentru anumite alimente apar atunci când consumăm alimente industriale rafinate, cu încărcătură glicemică ridicată şi densitate nutriţională scăzută în cadrul unor diete monotone care nu ne pot furniza nutrienţii necesari sănătăţii organismului.

 

 

De ce apare pofta de dulce?


Pofta de dulce, în condiţiile unei diete echilibrate şi diversificate este normală, însă problemele încep atunci când nu ne putem abţine de la consumul de dulciuri, ne spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

 

"Atunci când poftim tot timpul la dulce s-ar putea, în faza incipientă, să suferim de o carenţă de crom şi magneziu.

Cromul este necesar pentru producerea factorului de toleranţă la glucoză (GTF), care este absolut necesar pentru funcţionarea normală a hormonului hipoglicemiant – insulina. Când insulina nu mai poate transporta glucoza din sânge în interiorul celulelor pentru a fi transformată în energie, celulele sunt permanent înfometate, inducând dorinţa de dulce", explică specialistul. Şi ghici ce se întâmplă cu acel surplus de glucoză? Metabolismul nostru îl transformă în grăsime care se depune în adipocite şi ajungem să ne confruntăm cu supraponderalitatea şi obezitatea, care atrag după sine boli grave.

 

 

Trucurile lui Dr. Oz pentru a consuma mai puţine dulciuri


Dr. Oz susţine că pofta de dulciuri are legătură directă cu nivelul de serotonină care este produsă de către creier. Atunci când serotonina este eliberată de creier generează acea senzaţie de calm, relaxare, încredere şi fericire.

Razele soarelui stimulează producţia serotoninei, însă în anotimpurile mai mohorâte cum ar fi toamna şi iarna, creierul nostru are nevoie de un stimulent pentru a o produce, de aceea poftim la pâine şi produse de patiserie, biscuiţi, cereale şi dulciuri, explică Dr. Oz.

Însă, ca să eviţi consumul excesiv de făinoase şi, mai ales, de dulciuri poţi să apelezi şi la alte trucuri pentru a stimula creierul să producă mai multă serotonină:

 

1. Trebuie să faci mişcare în fiecare zi!

Exerciţiile fizice au rolul de a stimula eliberarea endorfinelor şi producţia serotoninei. Nu lenevi pe pat, ci încearcă să respecţi un program de exerciţii fizice. Chiar dacă timpul nu-ţi permite să faci exerciţiile în fiecare zi, nu renunţa la ele, ci reia programul de îndată ce te eliberezi puţin.

 

2. Consumă zilnic legume crude şi verdeţuri!

Dacă îi asiguri organismului tău necesarul de nutrienţi, el nu va mai genera acele pofte cu care te confrunţi. De aceea, trebuie să consumi zilnic 6 porţii de legume/verdeţuri care sunt pline de fibre şi nutrienţi care te vor împiedica să exagerezi cu mâncarea şi să pofteşti la alimentele care nu au valoare nutritivă.

 

3. Nu uita de shake-ul proteic zilnic!

Pudra de proteine extrase din zer amestecată cu 100 miligrame de glutamină îmbunătăţeşte funcţionarea creierului. Glutamina reduce simptomele depresiei, explică Dr. Oz. Un shake proteic trebuie să conţină 24 grame de proteine din zer, fără grăsimi, sărac în zaharuri şi în carbohidraţi, după cum recomandă specialistul.

 

4. Meditează sau spune-ţi zilnic rugăciunile!

Obiceiul de a medita sau de a ne ruga are o importanţă crucială pentru sănătatea psihică, reuşind să aducă o stare de calm, relaxare şi să reducă nivelul stresului. Aşadar, nu neglija acest aspect din viaţa ta şi asigură-i măcar câteva minute pe zi.

 

5. Mănâncă ciocolată în fiecare zi!

Trebuie să alegi numai ciocolata care conţine peste 70% cacao, deoarece are rolul de a stimula creierul să producă serotonină. Ciocolata neagră nu conţine cantităţi însemnate de zahăr rafinat, în schimb este foarte bogată în antioxidanţi.

De asemenea, nu vei simţi nevoia să consumi o ciocolată dintr-o răsuflare şi te va împiedica să pofteşti la alte dulciuri care nu sunt tocmai necesare organismului. (Foto: iStockphoto)

 

 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dana pe 8 Iun 2012, 13:22
    PRODUSE Calivita

    Eu am slabit cu produsele Calivita Cine vrea si are incredere in produsele naturale100% ma poate contacta Nu creeaza nici un fel de reactii adverse si nici nu pui cu ”dobanda” daca renunti la ele MI SE PAR UNICE PE PIATA!

    1
    0

  • magazine fitnes pe 3 Iun 2012, 09:04
    alte shakuri

    Sunt shakuri si la magazinele specializate pentru sportivi, produse de obicei in germania sau S.U.A: batoane, shakuri, sucuri care te ajuta sa arzi grasimi la preturi destul de bune comparativ cu herbalife sau amway etc. Ca exemplu Nicoleta Luciu care a ales si a vut rezultate bune cu produse de la http://www.redis.ro/ ( sportivii din diversele sporturi se confrunta si ei cu problemele date de arderi mai ales in perioadele "de vacanta")

    1
    0

  • efectul yo -yo pe 3 Iun 2012, 08:56
    herbalife

    ....am luat si eu herbalife, am slabit 5kg si cam 20cm talie si solduri dar m-am trezit cu dureri atroce de pancreas de-mi luau aerul; am renuntat total la shake si ca din senin au disparut durerile, dar desigur am luat iar in greutate +dobanda desi nu am facut abuz de mancare. De asta ei zic ca e un regim de viata si nu o dieta: cum le lasi -cum te ingrasi :D

    1
    1

  • just true pe 3 Iun 2012, 08:50
    shake proteic

    ...herbalife are shakuri proteice dar ar trebui sa mai citesti presa straina ca sa afli daca se merita sau nu sa investesti in ele pt. ca au totusi niste preturi; pont: daca totusi cumperi produse de la ei verifica pe net fiecare compus din compozitia naturala....

    3
    0

  • rodica pe 4 Apr 2012, 18:45
    rugaminte pt teodora

    te rog sa-mi transmiti si mie cum pot cumpara produse herbalife multumesc

    1
    0

  • andreeea pe 19 Feb 2012, 10:27
    shake herballife

    draga teodora, sa stii ca am incercat si eu shake ul ala cu aroma de cafea si am incercat si cu ciocolata, e groazni, imi vine sa vomit cand il iau, dar mam oprit sa il mai iau pt ca un doctor mi a zis ca dupa ce termini cura o sa te ingrasi la moc, poate chiar mai mult. a si aia de la herballife iti dau pastile ca sa nu iti mai fie foame.

    1
    0

  • teodora pe 19 Feb 2012, 10:08
    pentru liliana

    draga mea eu consum shake de ciocolata de la herbalife si ma simt foarte bine .are o multime de vitamine si imi inlocuieste o masa . are un gusst deosebit ..ti-l recomand si tie....daca esti interesata contacteaza-ma

    0
    2

  • teodora pe 19 Feb 2012, 10:08
    pentru liliana

    draga mea eu consum shake de ciocolata de la herbalife si ma simt foarte bine .are o multime de vitamine si imi inlocuieste o masa . are un gusst deosebit ..ti-l recomand si tie....daca esti interesata contacteaza-ma

    2
    3

  • mihaelabr pe 18 Feb 2012, 11:06
    pentru liliana

    http://pregatit.com/sanatate/diverse-articole-fitness-sanatate/un-nou-shake-proteic-gustos-facut-acasa/ skake-ul proteic este asemenea unui suc dar care ( cel putin in teorie) nu contine lucruri daunatoare organismului , ci dimpotriva , aduna in el doar substante hranitoare pentru noi .

    1
    3

  • liliana pe 18 Feb 2012, 10:09
    sanatate

    ce inseamna shake proteic

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod