4 capcane care îți sabotează dieta sănătoasă: Cum scapi de ele

Când începi o dietă, pornești la drum cu niste așteptări și ești convinsă că vei face totul pentru a le transforma în realitate, dar după un timp constați că e greu să le îndeplinești. Cum de ajungi mereu aici?
De obicei, eforturile iti sunt subminate de anumiti factori ignorati cu sau fara stiinta. Tentatiile cresc, motivatia scade, arata Michelle Segar, cercetatoare in domeniul comportamentului sustenabil, autoarea volumului „The Joy Choice”, intr-un podcast difuzat de Mind Body Green. Ea a explicat care sunt principalele capcane care te trag de pe fagasul cel bun si cum sa-ti creezi o atitudine sustenabila pe termen lung.

Tentatiile


Un scenariu obisnuit: esti gata sa mergi la sala sau sa iesi la o plimbare ori alergare prin cartier, dar confortul casei te tine pe loc.
Sau mergi la o petrecere si ai o pofta nebuna sa mananci o felie de tort cu ciocolata. „Ne confruntam tot timpul cu aceste tentatii, iar acestea ne tin departe de ceea ce speram sa facem. Dar ceea ce oamenii nu stiu e ca tentatiile care ne atrag nu sunt, de fapt, ceea ce cautam… ci experientele noastre din trecut cu aceste lucruri”, spune Segar.

Cu alte cuvinte, nu mancarea in sine are putere asupra noastra, ci legaturile emotionale pe care le avem cu aceste lucruri. „Cand intelegi de ce experientele tale din trecut te distrag de la intentiile si planurile tale, atunci ai mai mult control asupra acestor lucruri”, explica specialista.

Revolta


Urmatorul factor care iti distruge dieta sanatoasa este revolta.
„Revolta este forta pe care oamenii o traiesc cand incep o noua dieta. Daca simt ca trebuie sa faca ceva, tendinta lor naturala este de a se opune”, explica Segar. Citește continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod