10 trucuri simple ca să dai jos kilogramele luate de Sărbători

6. Include în dietă câteva alimente și băuturi care ard grăsimile

Nu trebuie să te stresezi prea mult cu mâncarea, ci să te setezi pe alimente integrale, preparate cât mai simplu. De asemenea, poți să diversifici meniul și să consumi mai des somon, ouă, nuci crude, ulei de măsline extravirgin, ardei iute și ceai verde. Aceste alimente sunt recunoscute pentru faptul că stimuleaz metabolismul și intensifică arderea grăsimilor. Limitează consumul alimentelor hipercalorice cum ar fi dulciurile, produsele de patiserie, produse din făină albă, fast-food și sucuri acidulate.


7. Nu îți interzice nimic!

Dacă ai poftă de o bucată de ciocolată sau un fursec este mai bine să-l mănânci decât să rămâi frustrată și cu gândul în aceeași direcție. Ce contează cel mai mult este să te limitezi la un fursec și să nu exagerezi.
Consideră că ți-ai făcut pofta, te-ai răsfățat și acum poți să revii la planul inițial. De asemenea, este mult mai bine să îți faci aceste pofte dimineața, deoarece vei arde aceste calorii pe parcursul zilei. O dietă foarte restrictivă cauzează mult stres și prin urmare un nivel crescut al hormonilor care favorizează creșterea în greutate. Evită să te torturezi cu astfel de diete și nici să nu te gândești la înfometare, deoarece acestea au un efect nociv asupra sănătății. 


8. Spală-te pe dinți după masă!

Obiceiul de te spăla pe dinți după fiecare masă (nu imediat, ci la o jumătate de oră) este benefic atât penntru dantură, cât și pentru siluetă. Acest lucru te împiedică să mai găsești mereu ceva de ronțăit după mesele principale, ajutându-te să controlezi alimentele pe care le consumi. 


9. Găsește motive să râzi din toată inima mai des!

Râsul te poate ajuta să slăbești și să lucrezi mușchii abdominali, se arată într-un studiu apărut în publicația International Journal of Obesity. Așa că uită-te la mai multe comedii de calitate, petrece mai mult timp cu prietenii și relaxează-te mai des ca să te bucuri de viață.


10. Folosește comprese calde pe zonele cu probleme

Un studiu arată că aceste comprese aplicate pe zonele cu probleme pot să ajute la slăbit. Aplică o compresă fierbinte cu ghimbir sau sare pe abdomen în timp ce te uiți la televizor, iar pentru un efect mai intens folosește un foehn ca să menții căldura. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod