10 alimente grase care te ajută să slăbeşti eficient

Știu că sună ciudat, dar anumite alimente ‘grase’ te ajută să slăbești. Grăsimile și colesterolul, consumate în anumite limite, sunt benefice corpului tău.
Ele ajută la crearea unor hormoni indispensabili bunei funcționări a organismului tău.

CE GRĂSIMI POŢI CONSUMA?


Grăsimile ‘bune’ pe care le poți consuma fără probleme sunt compuse din acizi grași nesaturați. De regulă, acești acizi sunt de două feluri, mononesaturați sau polinesaturați. Aici, mai putem adăuga și acizi polinesaturați de tipul Omega-3.

Pe scurt, oriunde auzi de acizi grași nesaturați, să știi că sunt acizi grași ‘buni’. Iar consumul moderat al acestora te poate ajuta să slăbești.
Iar acizii de tipul omega-3, dacă nu reușești să-i iei din alimentație, există suplimente alimentare ce te pot ajuta să-ți iei doza zilnică.

CÂTĂ GRĂSIME POŢI CONSUMA ZILNIC?


Este recomandat ca un sfert din totalul caloriilor, consumate zilnic, să fie luat din grăsimi. Dar, de cele mai multe ori este greu să numeri caloriile când ești în oraș, la servici sau când ești pe fugă. De aceea, există un alt tip de calcul, mai simplu. De exemplu, poți consuma aproximativ 1g grăsime pentru fiecare kilogram din greutatea ideală.
Dacă ai 70 kg și vrei să slăbești pana la 60kg, este recomandat să consumi până la maxim 60 g de grăsime (1g grăsime / kg din greutatea ideală).

CE GRĂSIMI TREBUIE EVITATE?


Grăsimile ce trebuie evitate sunt cele de tipul trans. Aceste grăsimi sunt găsite de regulă în margarină, dulciuri, prăjituri sau snacksuri. Aceste grăsimi de tip trans sunt printre cele mai periculoase și se recomandă evitarea lor.

10 ALIMENTE CE CONŢIN GRĂSIMI SĂNĂTOASE


Avocado – 15g / 100g

Migdale / Seminte Susan – aprox 50g / 100g

Somon – 13g / 100g

Sardine – 11g / 100g

Seminte Chia – 31g / 100g

Nuci – 65g / 100g

Ulei de cocos 100g / 100g

Unt – 81g /110g

Gălbenuș de ou – 27g /100g

Carne de pui – 14g / 100g

Articol realizat Dani Grigore - Health Coach, Personal Trainer, Jatomi Fitness Constanta. Mai multe detalii despre activitatea lui Dani Grigore pe: https://www.facebook.com/danigrigorecoach/
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod