10 alimente care accelerează metabolismul


Exercițiile fizice făcute cu regularitate, consumul ridicat de apă și grija pentru orele de somn sunt trei dintre cele mai bune lucruri care accelerează metabolismul.
Însă, pe lângă aceste trei reguli esențial mai poți să te asiguri că adaugi în dietă aceste 10 alimente care accelerează metabolismul:


1. Broccoli

Poate nu este leguma ta preferată, însă broccoli aduce numai beneficii pentru sănătate și pentru siluetă. Este o sursă excelentă de calciu, mineral care are rolul de a accelera metabolismul. De asemenea, broccoli furnizează corpului nutrienți precum vitaminele A, C și K, alături de acid folic, minerale și fibre. Este una dintre cele mai bune alimente cu efect detoxifiant pe care trebuie să le incluzi cât mai des în meniul tău. De asemenea, studiile au arătat că sulforafanul care se regăsește din abundență în broccoli protejează corpul de cancer. Ai o mulțime de motive să mănânci broccoli!


2. Ardeiul iute roșu

Capsaicina din ardeii iuți este recunoscută pentru faptul că accelerează metabolismul. Studiile arată că prin consumul de ardei iuți, arderile grăsimilor sunt intensificate cu 25%. De aceea, este recomandat să consumi cât mai des mâncărurile picante (fără să fie exagerat de picante), deoarece circulația sângelui este mai bună și se ard mai ușor grăsimilor, ajutându-te să slăbești mai repede.
Dacă nu ai la îndemână ardei iuți proaspeți poți să apelezi la fulgii uscați de ardei pe care să-i presari peste mâncărurile consumate.


3. Cerealele integrale

Ovăzul și orezul integral sunt două dintre cerealele integrale care ar trebuie să se regăsească constant în meniul tău, deoarece conțin nutrienți și carbohidrați complecși care accelerează metabolismul prin stabilizarea nivelului de insulină în corp. 


4. Supele

Numeroase studii au confirmat faptul că un consum constant de supe scade riscul de obezitate.
Ciorbele simple de legume sau supele cremă sunt sățioase și dacă începi masa cu ele vei mânca mai puțin la felul doi. Această asociere dintre alimentele lichide și solide generează o scădere a poftei de mâncare, ajutându-te să consumi porții mai mici și să stimulezi arderea grăsimilor.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;