De ce suntem infideli?


Aventura recunoscuta este pe jumatate iertata


Daca partenerul actual stie si iti spune despre aventura pe care o ai, de preferat ar fi sa recunosti. Exista mai multe sanse sa iti salvezi relatia daca recunosti voluntar acest lucru, decat daca esti pusa in fata faptului implinit. In cazul in care stii ca nu exista posibilitatea ca acest lucru sa fie descoperit, ar fi bine sa nu zici nimic. Unii experti recomanda sa nu recunosti nimic daca partenerul tau este sensibil din punct de vedere emotional. O astfel de veste poate insemna foarte mult pentru persoana respectiva si poate sa duca chiar la depresie. Daca ai gresit, gandeste-te si la consecinte.

Daca nimeni nu afla, inseamna ca nu am inselat


Ai facut sex protejat, nu te vei mai intalni cu persoana respectiva niciodata si tii asta numai pentru tine. Poti spune ca ai inselat chiar daca nu exista nicio sansa ca nimeni sa afle? Totul depinde de cum esti. Daca in general nu vezi nimic rau in asta, atunci chiar nu conteaza si poti spune ca nu ai inselat. Exista insa o mica problema. Foarte putine persoane cred ca nu este nimic rau in a insela pe cineva. Majoritatea persoanelor infidele se simt vinovate pentru ce au facut si asta se vede din comportament.

A te gandi la cineva inseamna ca esti pe cale sa inseli


Nu exista persoana care sa nu fie implicata intr-o relatie si sa nu se gandeasca la altcineva. Sunt aventuri insa care incep in mintea persoanei respective. De aici pana la a insela pe cineva nu este decat un pas. Atat timp cat fanteziile sexuale nu pot fi puse in practica cu partenerul de cuplu, exista riscul ca o aventura sa isi faca loc.

Aventurile pot "salva" relatiile


Acesta este un mit incetatenit de persoanele care au inselat pentru a justifica ce au facut. Acest mit, din pacate, este fals. Daca ai inselat, atunci clar ceva nu merge in relatia ta. Sa ai o aventura pe care ulterior sa o folosesti ca explicatie, nu este cea mai buna idee. De obicei, aventurile atrag dupa sine o despartire, din cauza faptului ca persoana inselata nu accepta aceasta idee. Relatiile care continua dupa o aventura, atrag dupa sine resentimente, tristete si vinovatie. Persoanele care recurg la aventuri vor sa isi demonstreze ca inca mai sunt in stare sa flirteze cu cineva, ca mai sunt atractive, intr-un cuvant ca mai prezinta interes.

Femeile inseala la fel de mult ca si barbatii


Considerat pana de curand un mit, se pare ca acesta a fost demontat. Cu timpul balanta s-a echilibrat din simplul motiv ca si barbatii si femeile insala din acelasi motiv: pentru ceva nou. In ceea ce le priveste pe femei, sunt si alte motive pentru care insala. O aventura poate fi pentru o femeie o razbunare pentru simplul fapt ca a fost desconsiderata la un moment dat de partener. De cele mai multe ori femeile insela din orgoliu.

Sunt barbati care vor sa transforme o relatie de prietenie intr-o aventura. Multi dintre barabati vad aventurile ca pe o oportunitate de a proba lucuri noi. Potrivit psihologilor, exista femei pentru care relatiile platonice de prietenie se pot transforma in relatii de dragoste. Exista mult mai multe sanse ca in urma unei aventuri femeile sa se implice mult mai repede emotional decat barbatii. De obicei, femeile au tendinta sa vada intr-un barbat cu care are o aventura, un potential iubit, in timp ce barbatii doar se simt bine.

In urma unei aventuri iti poti da seama ca persoana de langa tine este de fapt ceea ce cauti. Uneori aventurile iti pot da sansa sa iei de la capat. Alege-ti partenerul potrivit, invata sa il faci fericit. O relatie serioasa se bazeaza pe incredere si respect.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Danut pe 1 Iun 2008, 19:55
    Fetelor...

    ...nu va mai ascundeti dupa deceptii si iubiri neimplinite and so on... Ca si noi, si voi inselati pentru ca va place! Va plac stilurile diferite, lungimile diferite, inaltimile diferite, culorile diferite ale tenului, chiar si pilozitatile diferite... Sa fim seriosi, nici daca am putea crea partenerul perfect, care sa fie numai al nostru, tot nu ne-am opri din inselat. De ce? Pentru ca imperfectiunea atrage, tocmai pentru a ne 'consola' ca nici noi nu suntem perfecti. Apare si problema inversa... barbatii inseala pentru ca asa sunt construiti, femeile nu inseala decat 'de nevoie' (sa zicem). Dar barbatii cum isi gasesc partenerele cu care inseala, daca femeile sunt asa de devotate si sincere? Eu recunosc ca am inselat, de mai multe ori... si va spun si despre femeile cu care mi-am inselat partenerele oficiale: foarte putine (statistic vorbind) erau singure, majoritatea erau deja implicate in relatii oficiale, iar una era chiar maritata si era cu vreo 6 ani mai in varsta decat mine. Aseara, de exemplu, am iesit la bere cu inca doi baieti si o fata. Eu am prietena si fata respectiva stie ca am, o cunoaste chiar personal. Aseara, stand pe o banca cu toii, unul langa celalalt, fata asta, care statea intamplator langa mine, si-a sprijinit 'nevinovat' palma pe piciorul meu. M-am facut ca nu observ, dar dupa aceea m-a luat de mana. Imi explicati si mie? Ha?

    0
    0

  • ishtar pe 17 Mai 2008, 19:35
    ca sa uiti de neimplinire

    Va spun eu din experienta mea de ce am inselat eu. Eram (si inca sunt) prinsa intre 2 barbati : unul cu cu care sunt impreuna de mult timp si care ma iubeste foarte mult dar pe care eu nu-l mai iubesc deloc si al doilea, pe care il ibesc cu tot sufletul si cu toata fiinta mea, dar care nu-mi raspunde la sentimente. Ei bine, in acest caz, probabil ca l-am inselat pe primul (cel cu care sunt impreuna oficial) cu un al treilea barbat foarte dragutz. De ce? ca sa uit de neimplinirea si uzura vechii relatii si ca sa uit de frustrarea unei relatii de iubire imposibile. Nu ma simt deloc vinovata. Era o forma de autoaparare. Altefel, ajungeam la un colaps psihic din cauza depresiei. nu pot sa spun ca acum mi-e mai bine, dar...e o forma de supravietuire ! Nu va grabiti sa dati cu piatra, viata te poate in situatii dintre cele mai penibile !

    0
    0

  • doina stefan pe 12 Mai 2008, 13:38
    infidelitate.....

    Studiile arata 50%si cred ca au dreptate femeile din ziua de astazi sau saturat sa fie inselate sau mai bine zis alese.Noi avem puterea de selectie ne simtim puternice independente si chiar daca pot spune''grozave'' si de ce sa nu recunoastem chiar suntem nu?fie ca este vorba de singuratate sau de curiozitate femeile vor insela in aceeasi masura ca si barbatii,,,,,

    0
    0

  • tented pe 9 Mai 2008, 21:02
    :)

    ...:)...nu toti barbatii isi inseala iubitele...sau nevestele...si daca o fac sau o vor face poti sa aflii foarte usor,simplu...:)...si cine o face tot din cauza femeilor, ganditi mai mult cu o secunda...acelasi lucru si pentru femei...aici intervin elemente in plus..:)...sa fiti iubiti...parca este un joc totul..:):) da nu pune la bataie sufletul:)

    0
    0

  • jessykalba_28 pe 7 Mai 2008, 12:18
    barbati??????????????/

    ei mereu o sa isi insele iubitele,nevestele!asa sunt toti ,nu avem cum sa ii schimbam,din pacate!uite un exemplu..............un barbat avea o nevasta super frumoasa,9ce mai ,arata ca un fotomodel)si a inselat-o cu o femeie care nici macar nu era draguta,si mai era si plinuta(ca sa nu folosesc alti termeni,ca nu e frumos!)

    0
    0

  • eu pe 2 Mai 2008, 18:44
    incredere ???

    dar increderea ?? cui draq ai lasat-o ?? banuiesc ca esti o persoana care insala, imi este scarba de astfel de oameni

    0
    0

  • cristina pe 26 Apr 2008, 11:01
    none

    Cand spui studiile arata ca 50%....corect este sa spui care studii realizate de cine pe ce esantion! Iar barbatii insala nu inseala!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod