Plante de interior, inflorite tot anul

Ai un hibiscus care nu a mai inflorit de peste un an sau un kalanchoe care a avut flori numai pentru putin timp de la cumparare?
Ai un hibiscus care nu a mai inflorit de peste un an sau un kalanchoe care a avut flori numai pentru putin timp de la cumparare?

Te poti bucura mai des de florile plantelor tale de interior, daca le oferi ingrijirea adecvata. Indiferent ce tipuri de plante ai avea, le poti readuce la "viata" pe cele care se incapataneaza sa mai infloreasca.

Iti prezentam mai jos cateva dintre cele mai importante schimbari pe care trebuie sa le faci in ingrijirea plantelor tale.


Substrat nou


De fiecare data cand iti cumperi o planta sau primesti una cumparata, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa ii schimbi pamantul si ghiveciul.

Cei mai multi proaspeti proprietari de plante din comert ignora acest aspect, lucru care duce la o dezvoltare defectuasa a plantei sau chiar la moartea ei.

Ghiveciul plantelor din florarii este de obicei de unica folosinta, fiind utilizat numai pentru a pastra planta pana ce va fi vanduta.
De aceea, trebuie sa o muti intr-un ghiveci mai mare imediat si sa folosesti pamant adecvat fiecarei plante in parte.


Ingrasamantul necesar


Chiar daca planta se afla intr-un ghiveci adecvat, cu timpul, substantele nutritive din pamant se pierd. Acest lucru nu inseamna ca planta va muri, ci numai ca va creste mai greu sau nu va inflori.

Foloseste un ingrasamant special pentru plante cu flori, fie sub forma de mici batoane pe care le pui in pamant si care ofera nutrientii adecvati timp de trei luni, fie folosesti un ingrasamant lichid, pe care sa il aplici potrivit instructiunilor de pe ambalaj.

Conditii de mediu adecvate


Lumina, apa si caldura in conditii optime, pentru fiecare tip de planta va duce la inflorirea normala a plantelor tale. Informeaza-te despre speciile de plante pe care le ai, astfel incat sa alegi cele mai bune locuri din casa pentru fiecare, in functie de nevoile lor.

Un termometru si un umidificator te vor ajuta sa descoperi care sunt conditiile exacte in care traiesc plantele tale si sa le oferi conditiile necesare fiecarei specii.

Stimulator de inflorire


Plantele cu flori au nevoi speciale, in comparatie cu cele decorative prin frunze. Iar daca vrei sa le vezi cat mai des cu inflorescente bogate, solutiile pentru stimularea infloririi reprezinta o optiune.
Acestea se folosesc de cateva ori pe luna, in functie de concentratie si de specificatiile de pe ambalaj.


Dar nu uita ca stimularea infloririi este ineficienta daca planta ta nu se bucura de toate conditiile de mediu adecvate. De asemenea, este foarte important sa respecti indicatiile de pe ambalaj. Prea multi fertilizatori iti pot ucide plantele.

Tunderi regulate


Taierea varfurilor plantelor determina o ramificare mai puternica si aparitia unui numar mai mare de boboci. In fiecare primara, tunde-ti plantele de interior ramificate si indeparteaza foliajul excesiv. De asemenea, pentru a stimula inflorirea, indeparteaza florile uscate.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DianaNeculae pe 31 Aug 2012, 22:00
    Orhidea de apartament

    Am primit recent o Orhide si am ctitit pe net ca nu e bine de a schimba recipientul transparent cu altu. Ce trebuie sa fac mai bine.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod