Idei unice pentru utilizarea florilor in designul interior

Designul interior nu poate exclude florile. In fapt, plantele de apartament si florile, in general, adauga acele note de sensibilitate, eleganta si intimitate necesare unui...

Designul interior nu poate exclude florile. In fapt, plantele de apartament si florile, in general, adauga acele note de sensibilitate, eleganta si intimitate necesare unui camin primitor.

Mai mult decat oricand, simtim nevoia relaxarii acasa, nevoia de a petrece cat mai mult timp in compania familiei, a prietenilor si a tuturor celor dragi, intr-o atmosfera placuta. Esti pregatita sa te cuibaresti in bratele persoanei iubite? Atunci este bine sa tii cont si de aceste sfaturi, care iti vor improspata aerul din camin cu ajutorul florilor...

Daca ai bunul obicei de a aduna tot felul de nimicuri, acum este momentul sa le scoti din debara! Stropitori uitate, ibrice vechi, patinate de timp, vaze sau vase din ceramica pot reprezenta tot atatea suporturi pentru un aranjament floral lejer.

Iti poti personaliza casa utilizand vaza preferata, un bol delicat sau un urcior din argint, pe care un florist profesionist le poate impodobi cu un aranjament special.

Vazandu-ti "comoara" pretioasa trezindu-se la viata, plina de flori, te vei bucura ca poti impartasi si cu ceilalti membri ai familiei acest lucru. In plus, livingul se va inveseli brusc!

Adauga mici detalii. Poti decora elegant orice colt al incaperii: intr-un bol de cristal plin pe jumatate cu apa, asaza doua sau trei flori, cum ar fi gardenii, margarete sau gerbera. Pentru un efect stralucitor, seara, adauga una sau doua lumanarele plutitoare.

Pentru un aspect proaspat, ca si cum florile sunt abia taiate din gradina, umple o vaza din cristal cu cateva tulpini vesele de flori de gradina, intr-un aranjament lejer, si "ancoreaza-le" cu cateva bile colorate.

Intampina-ti musafirii la usa de la intrare cu multe flori: adauga o ghirlanda deasupra usii sau cateva vaze cu flori proaspete, in stanga si in dreapta usii. Vei fi surprinsa sa observi ce mult conteaza o astfel de primire si cat de bucurosi vor fi cei care iti vor calca pragul...



Potriveste aranjamentele florale cu tematica petrecerii organizate! Pentru o cina romantica, alege un aranjament clasic de trandafiri, liliac sau hortensii, puse in evidenta de panglici si fundite elegante. Pentru o intalnire amuzanta cu prietenii, alege varietati exotice, pline de viata, cum ar fi pasarea paradisului, anthurium sau ghimbir.

Pentru un pranz intarziat, inveseleste atmosfera cu un buchet deosebit, alcatuit din lalele, irisi si narcise galbene, sau cu o planta de apartament cu flori in culori extrem de stralucitoare si vii. Oricare va fi ocazia speciala, floristul te poate ajuta sa faci alegerea perfecta!

Poti crea un aranjament central interesant utilizand mai multe vaze miniaturale, fiecare continand acelasi tip de flori sau o combinatie eclectica de culoare. Apoi, o data cu plecarea invitatilor, ofera-le posibilitatea de a-si alege vaza care le place cel mai mult, ca mica amintire a serii petrecute impreuna.

Este un gest pe cat de frumos, pe atat de mult apreciat de catre invitati!

Daca organizezi o cina festiva, intr-un cadru ceva mai oficial, asaza cate un fir de floare pe masa, langa farfurie sau langa tacam. De asemenea, flori legate frumos cu o fundita de cartonasul cu numele fiecarui invitat reprezinta un detaliu de care oaspetii isi vor aminti cu siguranta...

In bucatarie, un aranjament floral placut parfumat si viu colorat va fi la mare apreciere la micul dejun sau la cafea. Foloseste in acest sens o vaza scunda si cat mai bombata, care sa iti permita sa iti dai frau liber imaginatiei, combinand mai multe flori si miresme.

In dormitor, nimic nu este mai placut decat sa te intampine parfumul delicat al florilor proaspete! Poti opta pentru mireasma puternica a crinilor - dar nu uita sa scoti vaza din incapere pe timpul noptii, deoarece mirosul este persistent si poate deveni deranjant, pentru parfumul subtil al irisilor sau pentru un aranjament de sezon, din crizanteme viu colorate.

Bineinteles, daca ai preferat sa iti decorezi dormitorul intr-o anumita culoare, avand si decoratiuni care se incadreaza in paleta coloristica, poti adauga un plus de stil aspectului incaperii cu ajutorul unui aranjament floral in culorea dominanta.

Iar pentru acel cineva special din viata ta, poti oricand pregati o baie inspumata cu petale din trandafir!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod