Cum să îngrijești corect plantele suculente

Este imposibil să deschizi Instagram sau Pinterest fără să vezi măcar o poză cu aranjamente sofisticate realizate cu plante suculente.
Aceste plante de interior cu frunze cărnoase au devenit extrem de populare. Iar motivele pentru care atât de mulți oameni sunt obsedați de ele sunt cât se poate de simple. Suculentele nu au nevoie de o îngrijire specială, arată foarte bine, sunt întotdeauna verzi și le poți înmulți extrem de ușor, fără să fii un specialist în grădinărit.

Spre deosebire de alte plante, care au nevoi speciale și trebuie îngrijite cu mare grijă, suculentele sunt perfecte pentru începători și chiar pentru copii. 

Iată câteva dintre regulile pe care să le urmezi pentru a avea plante suculente frumoase și sănătoase:

Nu le planta la exterior

Nu orice tip de plantă suculentă este potrivit pentru exterior. De aceea, unele plante suculente nu pot fi plantate în grădină în țara noastră pentru că nu ar rezista peste iarnă.
Dar cele mai multe soiuri de suculente pe care le găsești în florării și magazinele de bricolaj sunt potrivite pentru interior. 

Evită udarea excesivă

Poate că ți se pare în regulă să ții plantele suculente pe terasă sau balcon pe timpul verii, dar trebuie să alegi cu grijă locul. Aceste plante mențin umezeala în frunzele și tulpinile lor cărnoase, astfel că nu necesită o udare abundentă, cu atât mai puțin să stea direct în ploaie. Dacă pământul din ghiveci este permanent ud, rădăcinile și tulpina vor putrezi, iar planta va muri.

Lasă pământul să se usuce între udări

Fiind adevărate rezervoare naturale de apă, suculentele nu trebuie udate la fel de des precum alte plante de interior. Dar asta nu înseamnă că trebuie să le uzi când îți amintești...
Secretul pentru a avea plante suculente frumoase și sănătoase este acela de a înmuia ghiveciul în apă, astfel încât pământul să absoarbă atâta apă cât are nevoie. Scurge apoi excesul de apă. Lasă pământul să se usuce înainte de a uda iar.

Pune-le în ghivece pe care le poți muta

Dacă vrei să ai plante suculente la exterior, atunci va trebui să le plantezi în ghivece sau jardiniere care pot fi mutate la interior atunci când vine frigul. Multe suculente iubesc lumina, dar se adaptează ușor și la zone din casă cu mai puțină lumină naturală. 

Cum să înmulțești plantele suculente

Suculentele sunt mult mai ușor de înmulțit decât alte plante. Este suficient să rupi cu grijă frunze din planta matură, pe care să înfigi cu baza în jos într-un amestec de pământ și nisip.
Udă frunzele o dată pe săptămână, iar în scurt timp vor forma rădăcini și vei avea astfel plante noi.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod