Cum alegem bradul perfect pentru Craciun?

In cazul in care preferi un brad natural, fa-ti planul din timp in ceea ce priveste cumpararea lui. Aceasta deoarece vei avea nevoie de mai mult decat o simpla...

In cazul in care preferi un brad natural, fa-ti planul din timp in ceea ce priveste cumpararea lui. Aceasta deoarece vei avea nevoie de mai mult decat o simpla privire de genul: "Da, asta imi place, asta nu".

Un brad natural inseamna loc si spatiu ocupat, grija si intretinere, precum si preocupare pentru integrarea sa in locuinta, timp de mai multe zile. Daca optezi pentru bradul artificial, nu vei avea parte de nici o surpriza - dimensiunile sale sunt aceleasi in fiecare an...

Decide unde anume amplasezi bradul

Evita sa iti asezi bradul langa o sursa de incalzire a camerei (ferestre insorite, radiatoare, aeroterme sau seminee).

De asemenea, incearca sa eviti ca pomul de Craciun sa fie asezat in zone intens circulate, unde ar putea fi lovit sau chiar rasturnat sau unde cineva ar putea sa se impiedice de instalatia de lumini.

Evita sa il amplasezi in orice loc ce poate parea periculos, cum ar fi un semineu sau langa o masa ceva mai instabila.

Masoara... bine

Inainte de a pleca la "vanatoare" in cautarea bradului perfect, trebuie sa decizi unde va incapea in locuinta ta. Tine cont de sfaturile mentionate anterior, iar, o data ce ti-ai ales locul perfect, asigura-te ca atat inaltimea tavanului, cat si latimea locului ales sunt suficiente pentru copacul tau.

Noteaza-ti numerele care ti-au rezultat in urma masuratorii pe o foaie de hartie.

De asemenea, masoara-ti suportul pentru brad, pentru a-ti da seama care este diametrul maxim pe care trunchiul copacului il poate avea la baza.

La final, masoara inaltimea suportului de brad, precum si inaltimea decoratiunii pe care ai de gand sa o amplasezi in varful bradului. Foloseste-te de toate aceste masuratori pentru a afla inaltimea si latimea exacta a copacului pe care il poti alege pentru locuinta ta.

Ia cu tine la cumparaturi un metru de masurat

Metrul de masurat trebuie sa te insoteasca la cumparaturi, tocmai pentru a evita cumpararea unui brad cu 20 de cm mai inalt decat ai tu nevoie sau cu un trunchi mai gros decat "prevede" suportul tau.

Este pacat sa fii nevoita sa "scurtezi" copacul si nici nu cred ca are sens sa arunci acum banii pe un alt suport de brad, cand ai atatea alte cheltuieli de facut...

Inainte de a pleca de acasa...

Ia cu tine o pereche de manusi care sa iti protejeze mainile in timp ce tu sau partenerul tau transportati bradul acasa. O patura veche, pe care nu o mai folositi, va va proteja masina de acele de brad cazute si de rasina scursa. Cu ajutorul rafiei sau unei sfori legati-va bradul cat mai bine de masina.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod